Događaji

gradske priče

Winnetou se "vraća kući"!

Winnetou se

Winnetou je prošetao Narodnim trgom, Kalelargom i privukao pažnju Zadrana i turista! A o čemu se zapravo radi? Riječ je o novom projektu za turističku promociju grada Zadra i Zadarske županije.

Naš poznati hotelijer i ugostitelj Zoran Katić, vlasnik hotela Vicko, angažirao je ekipu i snimatelja Igora Goića, koji je za spot Turističke zajednice Grada Zadra osvojio vrijedna priznanja. Destinacijski film "Meet. Feel. Explore" ušao je u finale dva važna festivala turističkog filma (još čekamo dodjelu nagrada krajem listopada).

Goić nam kaže da nastavlja suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zadra, snima se dalje, i nastavlja se suradnja s Deanom Marcikićem i Nevenom Dujmović Prižmić koji će, kako doznajemo, u drugom filmu ''zamijeniti uloge''.

U srijedu prijepodne na Narodnom trgu Goić je započeo sa snimanjem kadrova za jedan drugi projekt HTZ-a. Mnogi su se htjeli fotografirati s Winnetouom!

2d14acf21fb2b82821240d14c2ee3b5c.jpg?v=2Prije snimanja kroz zadarske ulice našli smo se s cijelom ekipom, a bio je tu i vlasnik zabavnog grada Pullman city koji se nalazi u Bavarskoj i koji je spreman i voljan dio svoje uspješne ugostiteljske priče dovesti i kod nas u Zadarsku županiju. 

Ivica Zdravković koji "nastupa" kao Winnetou već nam je poznato lice. Ovaj karizmatičan izvođač kaže kako su Nijemci opčinjeni pričom Karla Maya i obožavaju doći na destiacije gdje se snimao film, dakle, Starigrad je hit. Autentična mjesta, a posebno naše Tulove grede, predivna su filmska kulisa. 

- Legendarni poglavica indijanaca iz knjiga i filmova rođen je u Njemačkoj ali volim reći da mu je Hrvatska domovina, kaže nam Zoran Katić. Uspostavio je suradnju s HTZ-om i tako je došlo do snimanja kadrova za spot u Zadru, a snimanje se nastavlja na Velebitu. 

Porazgovarali smo s vlasnikom Pullman citya, Clausom Sixom. Malo je reći da nas je impresionirao tematski park kojega vodi - to nije park, to je cijeli grad na preko 30 hektara, koji ima svoj hotelski smještaj, restorane, barove, kamp, konje, setove koji se prilagođavaju temi, pa tako postoje dani kada se primjerice sve pretvara u Meksiko, Irsku, Teksas...

Zaposleno je preko 400 ljudi, kaže nam Six, a i u vrijeme pandemije se radilo, smanjenim kapacitetom, ali događanja je bilo.

- Posebno smo ponosni na vrijeme ususret Božiću, kada šest tjedana Pullman city postaje Adventsko čudo, s morem svjetla, lampica, ogromnom jelkom, adventskim zabavama, rock ili country večerima, kazao nam je Six.

Zanima ga Zadarska županija u kojoj vidi golem potencijal.

49df8d972a91d38ba3d89a99aff3c38a.jpg?v=2

Ovako izgleda Pullman city tijekom Adventa!

 

- Vjerujem da imate idealnu lokaciju - priroda i infrastruktura, blizina nacionalnih parkova i parkova prirode. S obzirom da Pullman city dnevno može ugostiti i po 4500 ljudi, ne treba ni spominjati kako je ovo ideja vrijedna pažnje, jer bi značila mnogo za vašu turističku ponudu i naravno, tu bi se zaposlilo dosta ljudi. A kada pričamo o Winnetou, trebam reći da samo u Njemačkoj imate oko 6 milijuna ljudi koji su ''registrirani'' ljubitelji slavnog poglavice.

Jedva čekamo pogledati rezultate ovog snimanja, a to će, nadamo se biti već krajem godine. 

Doznajemo još i to kako je Starigrad Paklenica sve više na meti turista - bajkera. Katić nam kaže kako ova populacija jako voli doći i boraviti kod nas, te je uspostavio suradnju sa nekoliko njemačkih moto klubova čije će moto "rute" proći kroz Zadarsku županiju. Isto tako, Moto Trip Croatia na čelu sa Draženom Kasprekom organizira okupljanje žena - bajkerica pa je i to još jedna zanimljiva priča!

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti