Događaji

na mulu

Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena - prvi festival Indijanske Banane u Vrsima

Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena -  prvi festival Indijanske Banane u Vrsima

Ovaj vikend ne propustite sajam „Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena“, u sklopu sajma održava se prvi festival Indijanske Banane u Vrsima.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ministrice Marije Vučković. 19. i 20. kolovoza, od 18-23 h na Mulu u općini Vrsi. 

19.08. očekuju Vas edukativne radionice na teme „Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena“  te „Alternativni usjevi za promijenjene klimatske (ne)prilike" od strane OPG-a Ivan Šulog iz Donje Bistre i prof.dr.Bojana Stipeševića iz Osijeka. 

Radionicom na temu „Položaj žena u poljoprivredi „ 20.08.predstaviti će se Šinjorina Smokva iz Poljica, OPG Sandra Šestan iz Briševa i Mirela Ilenić iz Zagreba. 

Na sajmu uz egzotično voće, egzotična jela kuhara Saše Polojca možete uživati i u daskanju na električnim efoil daskama. Obuku na daskama svjetskog prvaka Enrica Marottija. U sklopu sajma održava se prvi festival Indijanske Banane u Vrsima. 

Sajam ima i humanitarnu notu,  skupljati će se  humanitarna sredstva za socijalno ugrožene obitelji s područja općine Vrsi i Petrinje. 

Manifestacijom imamo prilike naučiti o  uzgoju biljki netipičnih za naše lokalno područje koje se mogu uzgojiti u našim klimatskim uvjetima, biljke otporne na insekte čime direktno djelujemo na smanjenje uporabe insekticida i pesticida.  Imamo priliku za podizanje svijesti ekološkog principa karbonski neutralne Europe te poticanje žena poduzetnica u ekološkoj karbonski neutralnoj poljoprivredi.

Organizatori sajma su LAG-a „Bura“, Turistička zajednica Vrsi i Exotic King d.o.o.

 

Ljetni dan @ Silba

Reci što misliš!