Događaji

Zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa

Kazneno prijavljena dva Nijemca koji su se sudarili plovilima kod Pule

Kazneno prijavljena dva Nijemca koji su se sudarili plovilima kod Pule
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U subotu oko 11.20 sati kod Pule se dogodila pomorska nesreća, u kojoj je preminula 44-godišnja njemačka državljanka. Provedenim izvidima policijski službenici utvrdili su kako su se oko 500 metara od otoka Fenoliga sudarila dva plovila.

Na plovilu njemačke zastave nalazilo se dvoje njemačkih državljana, dok se na iznajmljenom plovilu hrvatske zastave nalazilo šest njemačkih državljana. Do nesreće je došlo jer su 62-godišnjak, koji je upravljao plovilom njemačke zastave i 48-godišnjak, koji je upravljao plovilom hrvatske zastave prekršili propise o sigurnosti pomorskog prometa.

Prilikom sudara plovila, plovilo hrvatske zastave je potonulo, a 44-godišnja njemačka državljanka s tog plovila je preminula. Preostale članove posade spasili su njemački državljani s drugog plovila te članovi posade nepoznatog plovila koje je naišlo nakon pomorske nesreće. U nesreći je teže ozljede zadobila i 69-godišnjakinja, koja se također nalazila na potonulom plovilu.

Policijski službenici obavili su očevid, a nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti 44-godišnjakinje.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom i 48-godišnjakom te su utvrdili sumnju da su dvojica muškaraca počinili kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa. Policija će protiv njih podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

 


Reci što misliš!