Događaji

#dhmz

Sunčano i vruće uz najviše dnevne temperature do 36 °C

Sunčano i vruće uz najviše dnevne temperature do 36 °C
eZadar Foto

Pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Vruće uz najvišu temperaturu uglavnom od 32 do 36 °C.

Poslijepodne ponekog pljuska može biti u Dalmaciji, osobito u unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu umjerena bura, u prvom dijelu dana podno Velebita lokalno jaka, te sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 22 i 26 °C. Najviša dnevna većinom između 28 i 32, na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije od 33 do 37 °C.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo i jugozapadni vjetar 4-14, na sjevernom Jadranu mjestimice do 18 čvorova, u slabljenju. Tijekom noći na sjevernom Jadranu bura u postupnom jačanju na 10-20, u Velebitskom kanalu mjestimice do 28 čvorova. More 1-2, na sjevernom Jadranu 2-3. Vidljivost 10-20 km, na južnom i srednjem Jadranu ponegdje moguća oko 4 km zbog sumaglice. Pretežno vedro, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana malo do umjereno oblačno uz malu mogućnost za kišu, te lokalni pljusak s grmljavinom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slaba do umjerena, na sjevernom Jadranu pojačana do jaka, a u Velebitskom kanalu mjestimice i vrlo jaka bura će poslijepodne postupno slabjeti i okretati na slab do umjeren, mjestimice i pojačan sjeverozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito. Pretežno vedro, ujutro na sjevernom, a poslijepodne na srednjem i južnom Jadranu uz prolaznu naobaku postoji mala mogućnost za kišu te lokalni pljusak s grmljavinom, uglavnom uz obalu.


Reci što misliš!