Događaji

#sigurnost

Pokraj škole na cesti u Lukoranu postavljeni preventivni prikazivači brzine

Pokraj škole na cesti u Lukoranu postavljeni preventivni prikazivači brzine
Naši školji

Na državnoj cesti DC 110 u Lukoranu, prije pješačkog prijelaza pokraj škole, postavljeni su preventivni prikazivači brzine i LED prometni znakovi s površinskim osvjetljenjem.

Riječ je o projektu poboljšanja vertikalne signalizacije, koji je Općina Preko u listopadu 2021. godine prijavila na javni poziv Ministarstva unutarnjih poslova za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području RH za 2021. godinu. Od prijavljenih 207 projekata iz cijele Hrvatske, odabrano ih je 69 kojima je odobreno sufinanciranje.

- Prilaz pješačkom prijelazu na dionici državne ceste DC 110 kroz naselje Lukoran iz smjera Preka u blagom je zavoju, pa je vozačima smanjena preglednost na nadolazeći pješački prijelaz, dok se zbog značajnog nagiba iz smjera sjevera pruža mogućnost povećane brzine vožnje, što ugrožava sigurno odvijanje prometa pješacima. Najveći problem je pri smanjenim uvjetima vidljivosti te noću, u zimskim mjesecima, kad je povećana opasnost za djecu koja se vraćaju kući iz škole, objašnjava načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Ukupna vrijednost projekta je 225.500 kuna, od čega MUP sufinancira 70 posto, odnosno 157.850 kuna. Općina Preko je dosad putem istog poziva za sanaciju opasnih mjesta 2018. godine realizirala sličan projekt kod škole u Preku.


Reci što misliš!