Događaji

petak, 1. srpnja

Nagradnim kvizom započinje kampanja „Ujedinjeni u različitosti“

Nagradnim kvizom započinje kampanja „Ujedinjeni u različitosti“

U petak, 1. srpnja 2023. godine obilježit će se 10. godišnjica članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Ususret obilježavanja tog dana Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i EUROPE DIRECT Zadar pokreću kampanju „Ujedinjeni u različitosti“.

Kampanja „Ujedinjeni u različitosti“, što je ujedno i službeni moto Europske unije započet će u petak 1. srpnja 2022. godine. 12-mjesečna kampanja će uključivati aktivnosti za djecu i odrasle.

U rujnu 2022. godine bit će objavljen likovni i literarni natječaj za djecu vrtićke dobi te osnovnoškolce i srednjoškolce. Pristigli radovi bit će predstavljeni u javnosti, a najmaštovitije kreativce očekuju i nagrade.

Dio kampanje bit će i radionice za širu javnost na temu Europske unije.

Početna aktivnost kampanje je nagradni kviz u kojem su ujedinjene zadarske kreativne snage i različitost Europske unije. Nagradni kviz trajat će od 1. do 7. srpnja 2022. godine, a poveznica za sudjelovanje bit će objavljena na mrežnim stranicama centra EUROPE DIRECT Zadar u petak 1. srpnja 2022. godine u 9 sati.

Pet sretnika s najvećim brojem bodova očekuje nagrada – za ovu prigodu posebno dizajnirana marama „Ujedinjeni u različitosti“. Objava imena dobitnika bit će u petak, 8. srpnja 2022. godine.

Nagradne marame izradila je zadarska dizajnerica Melanie Jane Damjanić iz Facol designa. Marama u sebi objedinjuje europske različitosti i sličnosti. Naime, pokrivalo za glavu u različitim oblicima, npr. kao marama ili kapa, prisutno je u tradicionalnim nošnjama svih zemalja članica Unije.

Nošnje su poslužile kao inspiracija za motiv 12 žena na marami, koje simboliziraju 12 zvjezdica na zastavi Europske unije. Motivi tradicionalne nošnje iz Hrvatske, Italije, Francuske, Češke, Poljske, Portugala, Švedske, Španjolske, Nizozemske, Bugarske, Slovačke i Latvije pronašli su svoje mjesto na marami koja objedinjuje europsku različitost.

Marama iz Zadra već je putovala u Milano i Pariz, a možda je baš netko od sretnih dobitnika „povede“ u novu europsku avanturu.

Sve novosti o nagradnom kvizu i ostalim aktivnostima kampanje „Ujedinjeni u različitosti“ bit će objavljene na mrežnim stranicama centra EUROPE DIRECT Zadar i Agencije ZADRA NOVA.


Reci što misliš!