Događaji

#zadarskadica

Novi uspjesi mladih zadarskih šahista

Novi uspjesi mladih zadarskih šahista

Na nedavno završenom kadetskom prvenstvu Hrvatske u šahu, koji se održao u hotelu Medena u Trogiru od 22. - 27. lipnja, mladi zadarski šahisti, članovi Šahovskog kluba ''Zadar'', ostvarili su nove uspjehe. Tako je u kategoriji do 12 godina treće mjesto osvojio Jure Tadić, a treće mjesto u kategoriji do 7 godina Adrian Petani.


Juru Tadića, člana hrvatske kadetske reprezentacije, očekuje nastup na pojedinačnom europskom kadetskom rapid i blitz prvenstvu, te ekipnom europskom prvenstvu, koja natjecanja će se održati u grčkom gradu Solunu, krajem srpnja. Svojim nastupima i prvim mjestima na ranijim prvenstvima Hrvatske, u kategorijama U9 i U11, Jure Tadić nedvojbeno je zaslužio mjesto u kadetskoj reprezentaciji, sa kojom je već nastupao na svjetskom kadetskom rapid i blitz prvenstvu, održanom u Grčkoj, Rodos, u travnju ove godine.   I šestogodišnji Adrian Petani nastavio je niz uspjeha, te je nakon zapaženih nastupa na međunarodnim rapid turnirima u Međugorju i Vukovaru, na ponos čitavog kluba i grada, na prvenstvu Hrvatske osvojio broncu ''zlatnog sjaja'', kako je po broju bodova (7/9) bio izjednačen sa prvoplasiranim i drugoplasiranim šahistom, međutim, presudili su dodatni kriteriji.  

Jure i Adrian nastavljaju rad sa svojim trenerima Ivanom Jakićem (FIDE majstor) i Elvisom Klasanom, dok je Jure imao prilike trenirati i pripremati se i sa velemajstorom Sašom Martinovićem.
Na PH sudjelovalo je ukupno četrnaest kadeta ŠK Zadar (Jure Tadić, Adrian Petani, Šimun Mrkić, Adrian Gazić, Katarina Benić, Bruno i Teo Bajlo, Luka Marnika, Adrian Vukić, Ante Šimičević, Lovre Radulić, Val i Pablo Šimičić, te Željko Žuža), pod vodstvom predsjednika kluba Marija Petanija.
 


Reci što misliš!