Događaji

#obavijest

Na području Općine Pašman noćas zaprašivanje protiv komaraca

Na području Općine Pašman noćas zaprašivanje protiv komaraca
Općina Pašman

Pecto d.o.o., sanitarna zaštita okoline, obavještava stanovnike općine Pašman da će se u noći iz četvrtka na petak, odnosno noć 23. lipnja/24. lipnja na području općine započeti s provođenjem obavezne adulticidne dezinsekcije (suzbijanje letećih insekata)

Provodit će se prizemnom metodom hladnog zamagljivanja ULV metodom s vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno, potrebna je suradnja svih mještana općine koji bi se trebali pridržavati sljedećih uputa:

– Odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta

– Poželjno je da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama

– U terminu dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu

Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj (u ovom slučaju radovi će se izvoditi s preparatom Cymina Ultra). Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obavezne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje općine Pašman u 2022. godini.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za sljedeći povoljniji termin, obavještavaju iz Općine.


Reci što misliš!