Događaji

#metoda

Novi slovenski premijer suradnike bira Gallupovim testom

Novi slovenski premijer suradnike bira Gallupovim testom
Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Za odabir ljudi koji će preuzeti važne dužnosti novi slovenski premijer Robert Golob koristi se svojim korporativnim iskustvom

Tako su svi parlamentaci iz njegove stranke morali odgovoriti na 12 pitanja iz Gallupova testa kojim se u poduzećima mjeri angažiranost zaposlenika i njihova motivacija za rad.

Riječ je o testu koji daje analizu vrijednosti, čime se potiču pozitivne strane pojedinca i izbjegavaju potencijalni  konflikti u grupi, kazala je za ljubljansko Delo predsjednica parlamenta Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke Pokret sloboda.

I ona je kao i ostalih četrdeset zastupnika izabranih na listi najjače stranke u parlamentu u testu odgovarala na pitanja iz Gallupova testa Q12, od kojih je prvo 'Znate li što se od vas očekuje na radnom mjestu?'.

Gallupovim testom Golob se koristio prilikom odabira svojih suradnika u vrijeme kad je prije ulaska u politiku vodio veliku elektroenergetsku tvrtku GEN I. On je tek  drugi slovenski predsjednik vlade koji svoja ranija poslovna  iskustva i metode vođenja ljudskih resursa namjerava prenijeti u politiku, navodi Delo.

List dodaje da je takve načine odabira suradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovensku politiku uveo pokojni premijer i predsjednik Janez Drnovšek, koji je prije ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice Ljubljanske banke i iskusan ekonomist.


Reci što misliš!