Događaji

nakon dvije godine stanke

Otvoreno 62. Međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu

Otvoreno 62. Međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu
MORH/ D. Jonjić

Svečanom ceremonijom u večernjim satima u petak 13. svibnja 2022., nakon dvije godine stanke zbog pandemije, započelo je u Lourdesu 62. Međunarodno vojno hodočašće

Na hodočašću, po 28. put u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj sudjeluje i Republika Hrvatska.

Kako su izvijestili iz Ministarstva obrane RH,  hrvatski ratni vojni invalidi, hrvatski branitelji, pripadnici Oružanih snaga, policije, vatrogastva zajedno s članovima obitelji, hodočaste u marijansko svetište u Lourdesu snažeći se u vjeri, moleći za osobne nakane i za mir u svijetu, zajedno s vojnicima i policajcima iz šezdesetak zemalja svijeta.

Snaga Lourdesa i susreta Bernardice i Gospe danas su snažnije, a njihova moć je potrebnija svijetu, opća je poruka ovogodišnjeg 62. Međunarodnog vojnog hodočašća.

Uoči otvaranja, u jutarnjim satima u bazilici svete Krunice, za hrvatske vojne hodočasnike i hodočasnike Vojnog ordinarijata BiH služena je misa koju je u zajedništvu s vojnim biskupom u RH msgr Jurom Bogdanom predslavio Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH msgr Tomo Vukšić, zajedno s vojnim i policijskim kapelanima i uz sudjelovanje kadeta i policijskih polaznika.

U propovijedi je nadbiskup Vukšić naglasio važnost svjedočenja Isusa drugim ljudima, neovisno što je vjera osobna stvar. Prenošenje i svjedočenje vjere u zanimanjima kojima se bavimo, ono je što nas snaži i čini boljim i ispunjenijim ljudima.


Reci što misliš!