Događaji

vremenska prognoza

Pretežno sunčano, prohladno, ali uz blagi porast dnevne temperature

Pretežno sunčano, prohladno, ali uz blagi porast dnevne temperature
Iva Pejković

Na jugu Hrvatske je još i u srijedu na snazi umjerena opasnost od hladnog vala koji može djelovati na zdravlje, premda će temperatura zraka malo porasti u odnosu na utorak.

Sjeverozapadni vjetar na nekim će dalmatinskim otocima biti i umjereno jak. Bit će pretežno sunčano, samo u najsjevernijim predjelima ujutro uz niske oblake, lokalno moguće i maglu. Jutarnja temperatura na obali i otocima uglavnom između 1 i 6 °C, a u unutrašnjosti Dalmacije vrlo hladno, oko -5 °C.

Na jugu Hrvatske je još i u srijedu na snazi umjerena opasnost od hladnog vala koji može djelovati na zdravlje, premda će temperatura zraka malo porasti u odnosu na utorak.

Danju, uz većinom vedro vrijeme, do 11 °C. U noći i ujutro puhat će mjestimice umjerena bura, a danju sjeverni vjetar, uz malo do umjereno valovito more."

U nastavku tjedna promjenjivije

"U četvrtak na Jadranu oblačnije, a u petak će mjestimice padati i kiša, ponajprije u Dalmaciji i prema otvorenome moru te će na jugu samo nakratko puhati i jugo. Subota opet sunčanija uz umjerenu do jaku buru, ali ipak je još u noći i ujutro na jugu lokalno moguće i malo kiše.


Reci što misliš!