Događaji

Riješen slučaj nestanka:

Muškarac iz dubrovačkog zaleđa nestao prije 30 godina, pronađen kako živi u Španjolskoj

Muškarac iz dubrovačkog zaleđa nestao prije 30 godina, pronađen kako živi u Španjolskoj
Google/nestali.hr

Petar Marčinko se kao 39-godišnjak u travnju 1992. iskrcao s broda ‘Dubrovnik’ u španjolskom Gijónu i otada mu se izgubio svaki trag

Pomorac Petar Marčinko koji je iz Čepikuća nestao prije 30 godina nedavno je pronađen živ u u Španjolskoj. 

Ovoga je tjedna Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su surađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj postaji Ston na njegovo ime.

Iz Policijske uprave su za DuList potvrdili da su dokumente zaprimili službenim putem preko Veleposlanstva Hrvatske u Španjolskoj te da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet te vjerodostojnost pristiglih dokumenata.

Spomenuti dnevni list iz policije je doznao i da je obitelj obavještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba.

Javnosti su kao i Marčinkovim sumještanima u Čepikućama još uvijek ostali skriveni motivi njegova odlaska i ostanka u Španjolskoj preko 30 godina bez da se javio svojima ili se pak poželio vratiti doma.

Petar Marčinko se kao 39-godišnjak u travnju 1992. iskrcao s broda ‘Dubrovnik’ u španjolskom Gijónu i otada mu se izgubio svaki trag. U rodnim Čepikućama više ga iza toga nisu nikada vidjeli te su im glavama prolazile razne pretpostavke pa čak i onaj najcrniji scenarij – da više nije među njima. DuList je sredinom prosinca posjetio Marčinkove rodne Čepikuće tragom informacije o pronađenim dokumentima, a tada su i njegovi sumještani o njemu rekli sve najbolje. Svi su se nadali da su dokumenti doista njegovi i da je živ, piše DuList


Reci što misliš!