Događaji

#pag

Paškim iznajmljivačima koji su se specijalizirali za prihvat biciklista dodijeljeni certifikati izvrsnosti

Paškim iznajmljivačima koji su se specijalizirali za prihvat biciklista dodijeljeni certifikati izvrsnosti
Grad Pag

Certifikati izvrsnosti, kao oznaka kvalitete objekata, dodijeljeni su 17. prosinca 2021. u Kneževu dvoru u Pagu uspješnim iznajmljivačima koji su zadovoljili stroge kriterije te dijele zajedničku viziju novog razvojnog puta otoka Paga!

Pag Outdoor je projekt koji se aktivno razvija od 2020., a ima u cilju stvaranje novog proizvoda u sferi aktivnog turizma koji će privući zainteresirane posjetitelje tijekom cijele godine. Time otok Pag, već nadaleko poznat po svojoj gastro ponudi, zabavi i prirodnim ljepotama, kreće u osvajanje novog tržišta. Već se osmislilo više staza, standardizirala se signalizacija, priprema se web-stranica te se održavaju i planiraju razne manifestacije. Široki spektar outdoor aktivnosti u egzotičnom ambijentu paške prirode mamac su koji privlači sve veći broj zaljubljenika u aktivni turizam zbog čega je pokrenut Pag Bike&Bed projekt kojim se nastoji promovirati i osposobiti smještajne objekte za kvalitetan prihvat biciklista.

Certifikati izvrsnosti dodijeljeni su prema unaprijed definiranim kriterijima razvrstanim u nekoliko kategorija: informiranje o biciklističkoj i turističkoj ponudi otoka, mogućnost najma, popravka i prijevoz bicikala i opreme, mogućnost pranja i sušenja odjeće te mogućnost prilagodbe prehrane. Na dodjeli certifikata sudjelovali su Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, direktorice TZG Paga, TZG Novalje i TZ Općine Kolan te Martin Čotar, voditelj projekta.

Objekti koji ispunjavaju prethodno navedene kriterije dobivaju tablu s jednom, dvije ili tri zvjezdice kojom potvrđuju svoju spremnost za novi vid turističke ponude. Paški iznajmljivači prepoznali su potencijal ovog projekta te se još jednom srdačno uključili u zajedničku viziju razvoja. Ovim putem sve turističke zajednice otoka Paga čestitaju dobitnicima i zahvaljuju se na suradnji!

Dobitnici certifikata izvrsnosti su:

3 zvjezdice

  • Apartmani Ostrea, Novalja
  • Kuća Ana, Novalja
  • Apartmani Luci & Kety, Lun
  • Lostura Aparthotel&Mobile Homes, Novalja
  • Villa Franči, Pag
  • Hotel Intermezzo, Pag
  • Villa Natura, Mandre

2 zvjezdice

  • Apartmani Tolo, Novalja
  • Apartmani Vegas, Novalja
​​

Reci što misliš!