Događaji

vremenska prognoza

Sa zapada stiže naoblačenje i oborine, jača južina

Sa zapada stiže naoblačenje i oborine, jača južina
Iva Pejković

Ujutro u Dalmaciji većinom sunčano, zatim sa zapada naoblačenje. Kiša navečer, te osobito u noći kad će biti pljuskovi s grmljavinom.

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj još prevladavati sunčano. Ujutro mjestimice magla. No prema večeri sa zapada porast naoblake. Vjetar slab, poslijepodne umjeren istočni i jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura od -6 do -3 °C, najviša dnevna oko 5 °C.

Podjednako hladno ujutro i u središnjoj Hrvatskoj, a najviša temperatura između 2 i 5 °C. U prvom dijelu dana barem djelomice sunčano, ponegdje i maglovito, a zatim porast naoblake. Navečer i osobito u noći mjestimice susnježica i kiša, koja se može smrzavati na tlu. Vjetar većinom slab.

Na zapadu zemlje već prijepodne naoblačenje, a od sredine dana i oborine. Na sjevernom Jadranu kiša, krajem dana mjestimice obilnija, u gorju snijeg i susnježica, a navečer i u noći i kiša koja se može smrzavati u dodiru s podlogom.

Ujutro po kotlinama ponegdje magla.

Na moru će zapuhati umjereno, poslijepodne jako i olujno jugo, uz valovito i jače valovito more. Najniža temperatura od -8 °C u gorju do 5 °C na otocima.

Ujutro u Dalmaciji većinom sunčano, zatim sa zapada naoblačenje. Kiša navečer, te osobito u noći kad će biti pljuskovi s grmljavinom.

U početku još ponegdje umjerena bura i sjeverni vjetar, a sredinom dana zapuhat će jugo i jačati na jako, navečer mjestimice i olujno, uz valove na otvorenom moru više i od 2,5 metra. Najviša temperatura zraka na obali od 11 do 14 °C.

Na jugu Hrvatske u prvom dijelu srijede sunce, a zatim sve više oblaka. Kiše će biti tek na kraju dana, zatim i grmljavine. U noći i ujutro još umjerena bura i sjeverni vjetar, a u drugom dijelu dana jačanje juga. More umjereno valovito, navečer i valovito."

"Na Jadranu u nastavku tjedna promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji i obilnijom. Jugo će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, sjeverozapadnjak i buru, a krajem petka ponovno jačati. U subotu će zapuhati istočnjak i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura viša nego u srijedu, a danju svježije.

Povremenih oborina u unutrašnjosti će biti i u četvrtak, te osobito u subotu, pri čemu će u subotu češće biti susnježice i snijega. U noćnim i jutarnjim satima moguća je kiša koja će se smrzavati na tlu. U petak uglavnom bez oborine i više sunčanih razdoblja. Vjetar većinom slab, a u subotu će zapuhati umjeren do jak sjeveroistočnjak. Jutra manje hladna nego u srijedu, ali dnevna temperatura većinom niža.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.


Reci što misliš!