Događaji

vremenska prognoza

U petak sa zapada razvedravanje, ali hladnije, na moru uz jaku buru

U petak sa zapada razvedravanje, ali hladnije, na moru uz jaku buru
Bojan Bogdanić

Na Jadranu će u petak pljuskova i grmljavine biti uglavnom na jugu. Veći dio subote bit će uglavnom suh i uz sunčana razdoblja. Nova oborina već je vrlo vjerojatna u nedjelju i ponedjeljak

U sjevernoj će Dalmaciji također već tijekom jutra kiša prestati i počet će se razvedravati, uz jaku i olujnu buru. Mjestimične kiše, moguće i grmljavine, bit će uglavnom južnije od Splita.

I na krajnjem jugu Hrvatske veći su dio dana mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Probleme će još stvarati osobito u prvom dijelu dana jak i vrlo jak jugozapadni i južni vjetar zbog kojega će more biti valovito."

"U subotu na Jadranu većinom bez kiše te uz dosta sunčana vremena, posebice prijepodne. Bura će oslabjeti i na sjeveru okrenuti na južni vjetar i jugo s kojim će stići oblaci, zatim i kiša. Nedjelja posvuda vrlo promjenjiva, mjestimice uz obilnu kišu, te vjetrovita, a i početak tjedna bit će vjetrovit. Pritom će i zahladnjeti pa će i duž obale ponegdje biti moguća susnježica.

Na kopnu subota također uglavnom suha i hladna, ujutro ponegdje maglovita. Novo naoblačenje i oborine stižu u noći na nedjelju. I ponedjeljak će proteći uz zimski ugođaj - hladnoću - a ni snijeg neće biti rezerviran samo za gorje.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.


Reci što misliš!

 Izdvojeno