Događaji

kućice su tu!

Otvoren je Advent, loše vrijeme nije spriječilo posjetitelje

Otvoren je Advent, loše vrijeme nije spriječilo posjetitelje
Bojan Bogdanić

Nakon dvije godine vratio se Advent. Kao i dosad, organizatori manifestacije su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar. Loše vrijeme odgodilo je koncert, ali kućice su tu!

Puno događanja, prigodnih programa, dobre spize, zabave za djecu i roditelje uz koncerte probranih domaćih estradnih imena kratki su sadržaj šestog izdanja Adventa u Zadru.

Kao i dosad, organizatori manifestacije su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar.

Božićni sajam tradicionalno je započeo paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime u petak, 26. studenog 2021. i trajat će 36 dana do 1. siječnja 2022. godine.

otvorenje Adventa u Zadru 2021 Otvorenje zadarskog Adventa 2021

Uz dodatno okićene promenadne blagdanske prostore u atriju palače Cedulin i na Forumu, na središnjoj lokaciji na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića svakodnevno će se odvijati zabavni program i koncerti od 17 do 24 sata, dok će tijekom jutarnjih sati prostor biti zatvoren.

Petkom će na pozornici nastupati hrvatske estradne zvijezde poput Massima Savića, Nene Belana i njegovih Fiumensa, izvođača koji su se proslavili u emisiji A strana (Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Dino Purić, Bruna Oberan) i grupe Cambi, a subotom će nas zabavljati renomirani zadarski izvođači Đani Maršan, grupa Forum i ostali.

Djeca će doći na svoje u popodnevnim satima uz animacijski program, a dodatno će ih 6. prosinca posjetiti Sveti Nikola te 13. prosinca Sveta Luce. Cijeli grad, pa tako i adventski sajam bit će u funkciji, veseli i otvoreni za vrijeme nadaleko poznatog zadarskog Badnjaka, kao i na Silvestrovo za doček Nove godine.

U sklopu „Adventa“ će brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurati prigodne cijene i ponudu u sklopu još jednog izdanja projekta „Đir po gradu“, kojeg već jedanaest godina kontinuirano realiziraju partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, TZ grada Zadra, HGK Zadar - Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Tržnica Zadar d.o.o., sve s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre tijekom zimskih mjeseci. Blagdanskom ugođaju pridonijet će i Športski centar Višnjik postavljanjem klizališta, sanjkališta i skijališta.

Uslijed epidemiološke situacije zbog pandemije covidom-19, zasad su najavljeni termini koncerata do 30. studenog kada Stožer civilne zaštite RH donosi odluku o nastavku provođenja epidemioloških mjera, o čemu ovisi oblik i forma nastavka odvijanja manifestacije.

Nakon objave novih mjera najavit će se i ostatak termina koncerata tijekom prosinca.


Reci što misliš!