Događaji

dobre vijesti

Općina Vrsi: Nakon stipendija, slijede božićnice

Općina Vrsi: Nakon stipendija, slijede božićnice

Shvaćajući važnost obrazovanja, Općina Vrsi kontinuirano pomaže djeci i mladima tijekom procesa školovanja na razne načine, a jedan od njih je i stipendiranje. Program stipendiranja provodi se dugi niz godina, ali od prošle godine po novim uvjetima i s novim, povećanim iznosima.

- Odlukom Općinskog vijeća od prošle godine, srednjoškolci s prosjekom iznad 4,5 ili polaznici deficitarnih programa obrazovanja ostvaruju pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 400 kuna, dok na studentsku stipendiju imaju pravo svi redovni studenti, neovisno o prosjeku, a ona iznosi 750 kuna, navodi Općinski načelnik, Luka Perinić i dodaje kako je “blagodat” stipendiranja ove godine iskoristilo najviše učenika do sad.

PROSJEČAN STUDENT GODIŠNJE UŠTEDI PREKO 11 TISUĆA KUNA

- Ove godine zaprimili smo 44 pravovaljana zahtjeva za dodjelu stipendija, a u konačnici smo dodijelili 43 stipendije jer je jedan student odustao. Ovo je prvi put kako imamo više učeničkih stipendija – njih 24, dok je studentskih 19. Stipendije se isplaćuju za devet mjeseci, od listopada do lipnja, što znači kako ćemo ove akademske godine izdvojiti 214.650 kuna, pojašnjava načelnik.

Srednjoškolac s područja Općine Vrsi kroz devet mjeseci primi 3600 kuna stipendije, a student 6750 kuna. Također, autobusna karta je u potpunosti sufinancirana i za jedne i za druge, tako da prosječan student koji studira u Zadru godišnje uštedi preko 11 tisuća kuna, što predstavlja značajno olakšanje za kućni budžet.

- Naš zadatak je putem raznih socijalnih programa poticati djecu i mlade na obrazovanje, jer svjedoci smo kako u posljednjih nekoliko godina troškovi školovanja rastu. Iskreno se nadam kako će u skoroj budućnosti svi uspješno završiti odabrani program obrazovanja, te kako će stečenim znanjem doprinositi razvoju svoje Općine, ističe načelnik Perinić.

Uskoro nam stiže najljepše i najradosnije vrijeme u godini – vrijeme Božićnih blagdana, a Vrškim umirovljenicima će i ovog Božića stići lijep poklon.

- Sredinom prosinca krećemo s isplatom Božićnica za naše umirovljenike starije od 65 godina, osobe s invaliditetom te socijalno ugrožene osobe koje će već tradicionalno iznositi 500 kuna. O načinu prijave i terminima podjele pravovremeno ćemo obavijestiti putem naših mrežnih stranica te oglasnih ploča, za kraj će načelnik Luka Perinić.
 


Reci što misliš!