Događaji

Korak bliže prema ostvarenju cilja

Ishodovana lokacijska dozvola za izgradnju luke “Mulo” u Vrsima

Ishodovana lokacijska dozvola za izgradnju luke “Mulo” u Vrsima
Toni Perinić/Vrški glasnik

Nastavno na izrađeni idejni projekt, Općina Vrsi ishodovala je lokacijsku dozvolu za projekt izgradnje moderne i sofisticirane luke Mulo. Podsjetimo, riječ je o deset milijuna kuna vrijednom projektu koji će otvoriti mnoge mogućnosti i stvoriti preduvjete za turistički rast i razvoj.

Općinski načelnik Luka Perinić ističe kako je ishodovana lokacijska dozvola korak bliže prema ostvarenju cilja.

- Ishođenjem lokacijske dozvole korak smo bliže k ostvarenju cilja. Sad idemo prema glavnom projektu i građevinskoj dozvoli te kompletiranju potrebne projektne dokumentacije. Ovaj projekt je zasigurno jedan od najznačajnijih za našu Općinu jer njegovom realizacijom otvaramo put prema nautičkom turizmu, koji se smatra najuspješnijim i najperspektivnijim u današnjici. Prema trenutnim procjenama, očekujemo kako će na dokumentaciju biti utrošeno oko pola milijuna kuna, a sam projekt će u konačnici stajati oko deset milijuna kuna, pojašnjava načelnik Perinić.

Nautički turizam predstavlja fenomen koji je u protekla tri desetljeća zabilježio jednu od najvećih stopa u europskom i hrvatskom gospodarstvu. Zanimljiva činjenica govori kako nautičar tijekom krstarenja potroši nekoliko puta više financijskih sredstava od klasičnoga gosta u vrhu turističke sezone, kad su cijene na svom vrhuncu. U luci će biti dostupno stotinu vezova - na glavnom i pomoćnom lukobranu te unutar lučkog bazena. Za plovila manja od šest metara osiguran je sedamdeset i jedan vez, dok za plovila čija duljina ide od osam do deset metara predviđeno je deset vezova.

Za plovila od deset do dvanaest metara planirana su tri veza, dok je za brodice od dvanaest do četrnaest metara osigurano pet vezova. Ljetni sezonski vez koji će nalaziti s vanjskih strana glavnog i pomoćnog lukobrana, pružit će mirnu luku za jedanaest plovila u duljini od šest do šesnaest metara, dok je za stalni vez plovnog objekta osigurano osamdeset i devet mjesta.

 


Reci što misliš!