Događaji

#pag

Bike&Bed – edukacija za iznajmljivače i sve zainteresirane registrirane vlasnike komercijalnog smještaja

Bike&Bed – edukacija za iznajmljivače i sve zainteresirane registrirane vlasnike komercijalnog smještaja

Popularnost biciklizma i potencijal njegova daljnjeg razvitka na otoku ukazuju i uspješna postsezonska događanja koja su kulminirala biciklističkim maratonom Granfondo Pag održanim krajem listopada te okupivši brojne natjecatelje iz Hrvatske ali i cijele Europe.

Kako bi se ovaj uspješni razvojni put nastavio i dalje za otok Pag nema predaha. Naime, u cilju kvalitetnog prihvata biciklista, na razini cijelog otoka i u okviru projekta Pag Outdoor priprema se i edukacija za iznajmljivače kao i za sve zainteresirane registrirane vlasnike komercijalnog smještaja pod nazivom Pag.

Edukacija je usmjerena svima koji žele unaprijediti svoje poslovanje i proširiti ga na pred i posezonsko vrijeme poslovanja

Edukacija je namijenjena i usmjerena svim zainteresiranim turističkim dionicima koji svoje poslovanje žele unaprijediti, proširiti na pred i posezonsko vrijeme poslovanja, oplemeniti sadržaj turističke ponude te zajedno sa turističkim Zajednicama otoka graditi nove dodane vrijednosti otoka kao jedinstvene destinacije.

Otočke Zajednice pored ulaganja u infrastrukturu te kreiranjem sadržaja, edukacijom vlasnika registriranih komercijalnih smještajnih kapaciteta nastoje pripremiti i promovirati objekte koji se žele dodatno specijalizirati za prihvat biciklista, a pri čemu se moraju ispuniti određeni uvjeti postavljeni u knjizi standarda – navodi direktorica Turističke zajednice grada Novalje Marina Šćiran Rizner.

Ispunjavanje uvjeta, dodjeljivanje table i rješenja o kategorizaciji za 1, 2 ili 3 zvjezdice izdavati će savjetničko tijelo na temelju izvida u prijavljeni objekt. Također periodično će se vršiti nadzor prijavljenih objekata u cilju unaprjeđenja biciklističke ponude, pridržavanja standarda ili eventualno oduzimanja kategorije ukoliko kvaliteta ponude objekta nije u okviru propisanih standarda. Cilj nam svima mora biti isti a smjer težnja kvaliteti a ne kvantiteti – navodi Šćiran Rizner.

Što nam govori oznaka kvalitete Pag Bike&Bed?

Pag Bike&Bed oznaka kvalitete pokazatelj je biciklistima da u objektu koji nosi takvu oznaku mogu dobiti pouzdane informacije o biciklističkoj infrastrukturi otoka, ali i dobiti popratne usluge vezane za njihove ljubimce na dva kotača.

Prvi korak prema dodjeli kategorije i table započinje u ponedjeljak 15. studenog 2021.g. s početkom u 11.00h u prostorijama poduzetničkog inkubatora „Ragan“ u Novalji kada je zakazana informativna radionica za sve zainteresirane vlasnike objekata otoka koji se žele uključiti u projekt.

Sudjelovanje će biti moguće pratiti i putem videolinka, a sve o bike standardima, informacijama o biciklističkoj turističkoj ponudi i procesu prijave smještajnih objekata prezentirati će predavači Martin Čotar i Alen Paliska.

Nakon edukacije slijedi period obilaska prijavljenih objekata te svečana dodjela certifikata i tabli koja će biti održana 10.prosinca 2021.godine u 12.00h u Kneževom dvoru u Pagu.