Događaji

#biograd

Održana fotoradionica pod nazivom "Svijet u bojama grada Biograda"

Održana fotoradionica pod nazivom
Grad Biograd na Moru

Još jedna u nizu, svima već prepoznatljiva Fotoradionica pod nazivom „Svijet u bojama“ održana je proteklih dana u Biogradu na Moru.

Foto druženje i edukacija upriličeno je u organizaciji Foto Hrvatske i Grada Biograda na Moru, a za polaznike radionica je besplatna. Voditelji ovih radionica Sanja i Nikola Čurić, već su „stari gosti“ u našem gradu i kako kažu već dolaze kao doma. Naime poznaju gotovo svaki pedalj grada i okolice, te im je utoliko rad sa polaznicima pravo zadovoljstvo ali dakako i uvijek novi izazov.

U ovoj skupini polaznika radionice radili smo s učenicima osnovne i srednje škole kazala nam je voditeljica Sanja Grgić Čurić. Zadivljujuće koliko mladi imaju smisla za fotografiju, kako dobro uočavaju detalje, te s koliko ljubavi i volje pristupaju tom poslu. Potraga za najzanimljivijim i najneobičnijim motivima završila je postavljanjem izložbe u biogradskoj Gradskoj knjižnici, na  kojoj su polaznici izložili svoje najbolje fotografije.

Bilo je teško napraviti odabir dobrih i boljih, jer gotovo sve zaslužuju da budu viđene, kazala je voditeljica Sanja. Snimanje fotografije je otkrivanje ljepote u načinu na koji ju vidimo, osjećamo i doživljavamo.
Za grad Biograd neki kažu da je poseban jer posjeduje „lipotu ciloga svita“ s čim se mi, žitelji ovoga grada, u potpunosti slažemo. Jednako kao i s tezom da za uočiti ljepotu, valja samo podići pogled, jer ona je svuda oko nas, a potvrđuju to i fotografije ovih mladih polaznika foto radionice „Svijet u bojama“, koju svakako valja pogledati.

​​​​​​​