danas posljednji dan
Meat Me 2.0 u velikom finalu: Kiša, pašticada s njokima i dobri burgeri obilježili petak, u subotu je pravo veliko finale
Tema dana su jela od svinjetine, a moderator jutarnjeg programa je chef Karlo Bugarija. U pripremi odojaka, svinjskog gulaša i drugih jela sudjeluju kuhinje restoran Hotel Bastion, Gušti catering, Piazza Catering, Turisthotel , Hotel Kolovare i Stari most, a program će i danas voditi Nikolina Radić.
Jela od junetine, prvenstveno odlična pašticada s njokima mladog Turisthotelovog chefa Klaudija Mrkića, zatim puna dva lonca juneće lešade i junetina s grila te ravnokotarska vina PZ MasVin bili su tema petog, pretposljednjeg dana ovogodišnjeg zadarskog Festivala mesa Meat Me 2.0 kojeg s brojnim partnerima, prvenstveno zadarskim mesarima i ugostiteljima, organizira TZ Zadar.
Kiša, pa i povremeni pljuskovi, obilježili su peti dan na zadarskoj Staroj pijaci, iako je posjet čak bio i bolji nego je organizacijski tim očekivao s obzirom na stvarno prijeteće kišne oblake i najavu lošeg vremena. Međutim, već do podne su planule sve porcije pašticade, a truck pokretnog fast fooda Picnic Mingle&Fun bio je odlična zamjena za otvoreni roštilj jer su učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole pod vodstvom svog profesora Roberta Pinta u prikolici pekli juneće odreske. Posjetitelje je glazbom zabavljao DJ Denis, a program je vodila RTL-ova reporterka Nikolina Radić.
Prijeteći oblaci su organizatorima ipak promijenili večernji program. Nije, kako je bilo najavljeno, bilo koncerta grupe Bang Bang ni velike gradelade Udruge mladih Puntamika ili gill Beef Shop showa. Zato su navečer program sjajno odradili popularni voditeljski dvojac Davor i Prte, a iz Picnic prikolice Vekija Božićeva i njegove ekipe izlazili su sjajni burgeri koje je još večeras moguće kupiti za 20 kn, koliko stoji donacijski bon s kojim se mogu kupiti sva jela na festivalu.
Sunčano subotnje jutro najavljuje da će se današnji program odvijati po planu. Tema dana su jela od svinjetine, a moderator jutarnjeg programa je chef Karlo Bugarija. U pripremi odojaka, svinjskog gulaša i drugih jela sudjeluju kuhinje restorana i hotela Bastion, Gušti catering, Piazza Catering, Turisthotel , Hotel Kolovare i Stari most, a program će i danas voditi Nikolina Radić. Predviđen je jutarnji koncert grupe Scifidelity Orchestra i glazba iz fonoteke DJ Mate Kokića, a u donacijskoj će prodaji biti sva vina Udruge vinara Zadarske županije koja su se i do sada predstavljala na Festivalu.
U subotu navečer od 18 sati je veliko finale Meat Me 2.0: ni kiša više neće omesti veliku gradeladu Udruge mladih Puntamika i grill show s odležanim mesom lanca Beaf Shop. Svirat će grupa Swingers, a glazbu će puštati DJ Denis. Bit će još sjajnih burgera Picnic Mingle&Fun društva i njihovog trucka, Mashtel rakija i likera, Maraskinih pića, a donacijsku prodaju vina će i večeras voditi Ivan Stiblik iz Zadar Wine Festivala.
Treba još samo dobre volje i pozitivne energije, ionako sav prihod odlazi Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, na dan Sv. Luce, u Koncertnoj dvorani braće Berse s početkom u 19 sati, adventsko pripovijedanje - "Ferali u noći- priče koje nose svjetlo".
-
U sklopu izvođenja radova tvrtke Euro projekt d.o.o. na izgradnji javnog sustava odvodnje od nedjelje, 15. prosinca 2024. godine započinje izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području gradskog naselja Vidikovac.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!