Događaji

#zadra

Razvija se aplikacija koja će ujediniti gastro ponudu te prirodnu i kulturnu baštinu zadarskog zaleđa

Razvija se aplikacija koja će ujediniti gastro ponudu te prirodnu i kulturnu baštinu zadarskog zaleđa
Novi radio

U predivnom ambijentu Maškovića Han danas je predstavljen projekt MADE IN-LAND koji okuplja ukupno devet partnera iz Jadranskih regija Hrvatske i Italije.

Glavni cilj projekta je zaštita i valorizacija neiskorištenih prirodnih i kulturnih potencijala kontinentalnih područja, u našem slučaju zaleđa Zadarske županije. Što sve zaleđe nudi i kako ga uklopiti u turističku ponudu rekla nam je voditeljica projekta Sanja Jerak.

“Mi smo tijekom cijelog razdoblja provedbe, gotovo dvije godine i sami, iako ovdje živimo, upoznali koliko toga nudimo u zaleđu. Svakako osim kulturnog i prirodnog bogatstva možemo istaknuti gastronomiju. To je ono što zaista nudi jedno bogatstvo koje turistima nažalost ostaje neotkriveno prilikom kratkog boravka u Zadru. Oni žele znati gdje mogu pojesti prisnac gdje mogu pojesti peku.“ istaknula je Jerak.

Kako bi svim posjetiteljima bile dostupne ne jednom mjestu sve te informacije u izradi je i aplikacija koja će objediniti prirodne ljepote, ali i gastronomsku ponudu

„Pomažemo i onim malim lokalnim proizvođačima koji se jako puno trude koji imaju pune ruke posla i nemaju vremena za nekakav marketing. Ovim projektom želimo doprinijeti upravo tim mogućnostima, da putem web platforme budu dio branda da sudjeluju, da mogu svoje proizvode plasirati da se mogu i na tržištu plasirati. Nadamo se da ćemo u nekih mjesec dana imati gotovu platformu na kojoj će već biti uključeni neki dionici“ dodala je Jerak.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA partner je u ovom projektu. Ravnateljica Zadra nove Marina Dujmović Vuković:

„Kroz ovaj projekt mi trenutno razvijamo IT alat putem kojeg ćemo moći na suvremen način dodatno promovirati kulturnu baštinu, nasljeđe ali isto tako i prirodna dobra te tradicionalne proizvode zadarskog zaleđa. Cilj nam je ujediniti gastro ponudu, prirodnu i kulturnu baštinu, smještajne kapacitete na jednoj info točci. „ naglasila je Dujmović Vuković.

Projekt ukupne vrijednosti 2.218.069,31 EUR provodi se od 1. siječnja 2019. godine do 30. lipnja 2022. godine u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska.

​​​​​​​​​​​