Događaji

postavlja se pitanje policijske zaštite

Prosvjednici idu od vrata do vrata članovima Stožera

Nakon prosvjeda ispred doma ministra zdravstva Vilija Beroša, jučer grupa građana ispred zgrade ravnateljice Klinike za infektivne bolesti - Alemke Markotić. I tu prosvjednici ne staju, kažu i dalje će u kućne posjete - od Božinovića do Plenkovića.

Predsjednik Vlade njihovo ponašanje nazvao je cirkusom, a osim oporbe, i predsjednik Republike poziva ih da prestanu.  Policija jučer ispred doma Alemke Markotić zbog skupine građana koja najavljuje da ide dalje: od vrata do vrata članovima Stožera.

''Ne znam, ne očekujem ništa. Mogu doći. Ne moraju'', kazao je Davor Božinović, načelnik Stožera civilne zaštite RH.

Kaže, postoje javne površine na kojima se može prosvjedovati, neprihvatljivo je uznemiravati obitelj i susjede.

''Nema tu pojačane zaštite, a što se tiče policije ona uvijek opservira sigurnosno interesantne događaje i prostore i ja im se u tom smislu ne miješam u posao'', izjavio je Božinović. 

Bili su najprije ispred zgrade ministra Vilija Beroša koji nije ni bio u stanu, a najavljuju da će i do premijera, javlja RTL.

''Svi ti cirkusi, ja ću ih nazvati cirkusom, bez obzira što će oni misliti da sam grozan, ovakav i onakav. Koji je to drive, koji je to sad iritantni trenutak da ga netko pikne da on mora ići kod ministra zdravstva ili kod profesorice Markotić da prosvjeduje. Koji je to razlog?'', rekao je premijer Andrej Plenković.

Prosvjeduju zbog ograničenih posjeta djeci na 15 minuta u nekim bolnicama uz covid potvrdu. Članovima stožera već se prijetilo, pa se postavlja pitanje policijske zaštite. 

''Nemaju, ako sad bude toliko divlji, pa da baca kamen po nekome da mu lupa na prozor, zastrašuje djecu suprugu, mamu tatu, onda će imati, ali u načelu do onog terorističkog napada mi smo vam svi bili na izvolite'', kazao je Plenković.

Prije šest godina prosvjednici su bili ispod prozora Zoranu Milanoviću kad je bio premijer. Tada je govorio ovako: ''Nisam bio kod kuće da sam bio izašao bih van. Supruga mi je rekla da je bilo onako, da nije znala je li to podrška ili prosvjed, da sam bio tamo pojavio bih se''.

Danas prosvjednike moli da prestanu.

''I meni su to radili pred kućom, doduše malo veći broj ljudi, ali to je, to je krivi način. To se tako ne radi. To tako tada nisam govorio, nisam kukao, govorio sam neka ih dođe još. To nije način. To nije u redu, to se tako ne radi. Pozivam ih da prestanu'', rekao je predsjednik Republike.

Ministar zdravstva pod čijim su prozorom prosvjedovali prvi - danas kaže da ga nije strah, ali osjeća nelagodu zbog svoje djece.


Reci što misliš!