Događaji

#inovacija

Centar za kreativne industrije i INOVAcija pokreću tečaj za ton majstora

Centar za kreativne industrije i INOVAcija pokreću tečaj za ton majstora
Novi radio

Centar za kreativne industrije Zadar provodit će program stručnog usavršavanja i edukacije za ton majstora koji uključuje sve potrebne teorijske i praktične elemente te stavlja polaznika u stvarnu situaciju ozvučavanja i obrade zvuka.

Polaznici će savladati ključne segmente digitalne i analogne opreme, od konzola, mikrofona, razglasnih sistema, te sve to koristiti u praksi.

Program će se sastojati od predavanja i radionica u trajanju od 6 mjeseci, gdje će se prolaziti teorijski i praktični elementi vezani za zanimanje ton majstora, od teorije zvuka, psihoakustike, razglasnih sistema – do ozvučavanja instrumenata i obrade zvučnog signala.

Tečaj je usmjeren lokalno, prema amaterima, polu-profesionalcima ali i profesionalcima koji žele utvrditi svoje znanje te povezati ono praktično, naučeno kroz rad na terenu, sa stručnom teorijom i praksom po svjetskim standardima. Audiovizualni sektor će definitivno profitirati educiranjem ton majstorskog kadra, s obzirom da je ta profesija neophodna na filmskom, televizijskom setu, isto kao i u industriji videoigara.

Osnovni cilj je stručno osposobljavanje zainteresiranih pojedinaca za zanimanje tonskog majstora, struke čijeg profesionalnog kadra manjka na području RH, a isto tako i u Zadarskoj županiji. Kroz predavanja i radionice proći ćemo sve bitne značajke zanimanja, te potaknuti polaznike na daljnje usavršavanje u poslu.

Deficitarno zanimanje ton majstora potrebno je promovirati, popularizirati te omogućiti što većem broju kandidata kvalitetnu edukaciju. Imajući u vidu da Centar kreativne industrije raspolaže s tonskim studijom i multifunkcionalnom dvoranom, smatramo da će tečaj pobuditi veliki interes te donijeti velike koristi kreativnom sektoru.

Za više informacija javite se na mail jere.seselja@inovacija-zadar.hr ili info@inovacija-zadar.hr

Cijena tečaja – 5000,00 kn

Trajanje – 6 mjeseci, predavanja su jednom tjedno, u trajanju od 4 sata.

​​​​​​​​​​​

Reci što misliš!