Događaji

#popis2021

Kreće popis na terenu, objavljene fotografije maski i majica popisivača

Kreće popis na terenu, objavljene fotografije maski i majica popisivača
RTL

Uslijedvelikog interesa građana za samostalno popisivanje jučer u večernjim satima, zadnjeg dana prve faze Popisa 2021., došlo je do preopterećenosti sustava te je sustav otežano radio zbog čega će samostalno popisivanje putem portala e-Građani biti moguće još danas 27. rujna 2021. do 23.59.

Sutra 28. rujna 2021. počinje 2. faza Popisa 2021. kada na teren izlaze popisivači. Pri tome želimo naglasiti da prilikom terenskog popisivanja, popisivači dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove, a od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja, piše Index.

Kako će izgledati popisivači?

Popisivači će imati majice i maske s obilježjima Popisa 2021., prijenosna računala i EU digitalne covid-potvrde, stoga će ih građani moći lako prepoznati. 

Osim maski i majica, popisivači će imati i iskaznice.

Popis '21 Stvorimo zajedno sliku Hrvatske, piše na maskicama koje će popisivači nositi. Maskice mogu biti plave ili bijele.

Pregled samopopisanih po županijama

Danas je, u prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), do 15 sati uspješno popisano više od 1.500.000 građana.

Što ako nitko nije kod kuće kada dođe popisivač?

Ako popisivač nikoga ne zatekne kod kuće, ostavit će pisanu obavijest i dogovoriti termin popisivanja.

Ako se kućanstvo samostalno popisalo i većinu će vremena biti odsutno, kontrolnu šifru moguće je zapisati na papir i zalijepiti na vrata kako bi je popisivač mogao preuzeti. Također, možete zamoliti susjeda koji očekuje popisivača da preda popisivaču vašu kontrolnu šifru od samopopisivanja.


Reci što misliš!