Događaji

#biograd

U biogradsku osnovnu školu upisano 66 "prvašića"

U biogradsku osnovnu školu upisano 66
Grad Biograd na Moru

Okupljanje velikog broja djece i mladih ispred zgrade biogradske osnovne škole, znak je da je počela još jedna školska godina.

Radosti, smijeha i zagrljaja zbog susreta sa starim školskim prijateljima bilo je, no, nešto umjerenije nego ranijih godina. Sve dakako zbog opreza i nametnutog nam termina „novo normalno“ koga se svi ipak moramo pridržavati.

Tako smo u biogradskoj osnovnoj školi u jutarnjim satima zatekli samo učenike viših razreda, koji su bili predviđeni detaljno razrađenim planom i rasporedom predavanja. Učenici nižih razreda međutim u ponedjeljak prvog dana škole preuzeli su samo udžbenike te su morali doći s praznim torbama.

Po posebnom rasporedu primljeni su i novoupisani učenici kako ih rado zovemo „prvašići“, a njih je ove godine čak 66. Zadovoljni smo brojem upisanih učenika u prve razrede, kazao je ravnatelj škole prof. Jordanko Miloš. Tim prije što od 66 upisanih njih čak 55 u našoj matičnoj školi u Biogradu, a koja sada broji ukupno preko 620 učenika. Od tih 55 novoupisanih formirali smo tri razreda, a oni će nastavu pohađati prema slijedećem rasporedu. Tako će se primjerice učenici prvih ali i drugih razreda izmjenjivati u tri učionice RN u prizemlju škole ujutro i popodne. Učenici trećeg i četvrtog razreda u jutarnjoj smjeni pohađati će nastavu u tri učionice budućeg Veleučilišta iznad Gradske knjižnice, dok će u popodnevnoj smjeni u tri učionice RN na katu.

Nastojali smo iznaći najbolje rješenje za sva, a poštujući i sve zadane epidemiološke mjere. Prošlu godinu smo unatoč svim problemima uspješno završili, te poučenim prošlogodišnjim iskustvima vjerujemo da će ova biti još bolja, lakša…kazao jer ravnatelj Miloš.

​​​

Reci što misliš!