Događaji

stiže i ministar fuchs

Osnovna škola Voštarnica novu školsku godinu počinje u novom prostoru

Osnovna škola Voštarnica novu školsku godinu počinje u novom prostoru
Novi radio

Osnovna škola Voštarnica-Zadar, kao jedina ustanova za učenike s većim teškoćama u razvoju, intelektualnim teškoćama i poremećajima iz spektra autizma u Zadarskoj županiji, započinje novu školsku godinu 6. rujna u novoj školskoj zgradi

OŠ će djelovati u sklopu građevine Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama „Mocire". 

U sklopu građevine Centra „Mocire" će se uskoro otvoriti ustanova iz područja socijalne skrbi za smještaj i ostale usluge osobama s teškoćama u razvoju, a već je otvoren u svibnju 2021. Dječji vrtić „Latica" za djecu s teškoćama u razvoju. 

Izgradnju školske zgrade koja ima 2362,87 m2 zatvorenog prostora i 4833,15 m2  vanjskih površina financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je financiralo i opremanje i to sa 2.871.191,00 kn. Dio opreme financiran je iz EU Projekta ASIQ Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina i Crna Gora u vrijednosti 790.000,00 kn.

Zahvaljujući naporima Ministarstva znanosti i obrazovanja te osnivača Grada Zadra škola je opremljena suvremenom opremom tako da prva u Republici Hrvatskoj ima TEACCH učionice za učenike s autizmom, te ostalim adekvatnim namještajem, nastavnim sredstvima, pomagalima, alatima i uređajima potrebnih za nastavni proces. 

Svoj dolazak na svečano otvaranje Škole s početkom u 9.00 sati potvrdili su ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sa suradnicima, državna tajnica Ministarstva rada,  obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa, zadarski župan Božidar Longin sa suradnicima i zadarski gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima. Pretpostavljamo da će se, u skladu s praksom ministara iz prethodnih godina, ministar  znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs iz OŠ Voštarnica-Zadar obratiti učenicima Republike Hrvatske povodom prvog dana nastave. 


Reci što misliš!