Događaji

#promet

HAK: Mokri i skliski kolnici u Lici i Dalmaciji, zbog magle ponegdje smanjena vidljivost

HAK: Mokri i skliski kolnici u Lici i Dalmaciji, zbog magle ponegdje smanjena vidljivost
Dino Stanin/PIXSELL

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Ivanić Grad u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat, izvijestio je u subotu ujutro HAK koji moli vozače za pojačan oprez.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici i Dalmaciji, a zbog magle je smanjena vidljivost na pojedinim dionicama cesta u unutrašnjosti. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u subotu od 4 do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Na graničnom prijelazu Rupa na izlazu iz Hrvatske čeka se oko jedan sat, dok se na Bajakovu oko dva sata čeka na ulazu.

U pomorskom prometu nema poteškoća, no zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.


Reci što misliš!