Događaji

#zadar

Pivovara Brlog širi poslovanje, na Voštarnici otvorena kušaonica craft piva

Pivovara Brlog širi poslovanje, na Voštarnici otvorena kušaonica craft piva
Radio Zadar

Ljubitelji domaćeg craft piva već znaju za Brlog Zadružnu Pivovaru iz Zadra i njihove maštovite i ukusne craft pive poput Plavuše i Neposlušne. Od početka ovog ljeta, ekipa iz Brloga otvorila je i kušaonicu i bar u sklopu svoje pivovare na zadarskoj Voštarnici a rade od 8 do ponoći.

Gostujući u programu Radio Zadra, Ana Teskera jedna od osnivačica zadružne pivovare Brlog objasnila je kako je prvih pet godina izazovno za svakog malog poduzetnika u razvoju. Zato korona krizu nisu vidjeli kao prepreku za širenje svog poslovanja. U prvom redu, s Bokanjca su pogon preselili u središte grada, na Voštarnicu a onda u dvorištu otvorili kušaonu i bar. Uz to, vizija im je biti kulturni poligon, mjesto susreta brojnih umjetnika ali i održavanja različitih kulturnih događanja. 

Uz to, njihov se tim širi i trenutno su u potrazi za novim ljudima koji će obogatiti njihovu viziju. Zanimljivo je da su kroz ljeto primali šegrte iz Poljske koji na fakultetima sječu formalno znanje o izradi piva, dok u Brlogu stječu praksu. 

Da im inspiracije ne nedostaje svjedoči i limitirana proizvodnja piva s okusom višnje maraske, koromača ili ninske soli. 

- Eksperimentiramo, igramo se. To je ono što ljudi koji dođu k nama prepoznaju. Vidim im na licima oduševljenje, kad sjednu naruče pivu i kažu da tako nešto nikad u životu nisu probali, ističe Ana Teskera koja je nakon Prehrambeno tehnološkog studija i rada u obiteljskoj vinariji s prijateljicom Majom Šepetavec krenula u proizvodnju piva na balkonu. 

Danas, pet godina kasnije njihovo pivo "Plavuša" postao je pravi brend, dostupno je u brojnim gradovima Lijepe naše, a vijest o dvije žene koje su pokrenule zadružnu pivovaru u Zadru nastavlja se širiti svijetom. 


Reci što misliš!