Događaji

#193

Zadarski vatrogasci pomažu gasiti požar u trogirskom zaleđu

Zadarski vatrogasci pomažu gasiti požar u trogirskom zaleđu
HVZ

U popodnevnim satima glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovjed za angažiranjem izvanredne dislokacije iz nekoliko županija.

Zbog požara kod Segeta Gornjeg koji se ponovno tijekog popodneva aktivirao uslijed jakog vjetra, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovjed za angažiranjem dodatnih vatrogasnih snaga. Prema trenutno raspoloživim podacima, na terenu su od domicilnih snaga ukupno 123 vatrogasca sa 54 vatrogasna vozila.

S područja drugih županija ukupno je angažirano 28 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila i to Državna intervencijska postrojba Zadar, Državna intervencijska postrojba Dubrovnik, JVP Knin, JVP Vodice i JVP Šibenik. Ukupno je angažiran 151 vatrogasac sa 64 vatrogasna vozila. U dolasku su vatrogasci iz Ličko-senjske županije sa 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila.

Osim zemaljskih snaga angažirani su i protupožarni zrakoplovi: 3 Canadaira, 3 Air Tractora, 1 helikopter Mi8 s uređajem za gašenje.

“Ono što je u ovome trenutku bitno je da nema oštećenih kuća i ozlijeđenih vatrogasaca. Pored svake kuće je po jedan vatrogasni kamion kako bismo bili sigurni da su građani i njhovi objekti zaštićeni, ukoliko se požari i približi. U ovome je trenutku dobro i to što nemamo drugdje većih požara pa su zemaljske i zračne snage maksimalno ovdje posvećene gašenju. Ponegdje ima još izdimljavanja, bliži se noć i uskoro ćemo postojeće snage zamijeniti svježim vatrogasnim snagama”, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Dodao je i kako su u pripravnosti i vatrogasci koji su smješteni u Divuljama, a koje će se aktivirati sutra ujutro. Vatrogasci ostaju i noćas dežurati tijekom cijele noći i sanirati požarište.

​​

Reci što misliš!