Događaji

#požari

Tijekom noći ugašen požar kod Drinovaca

Tijekom noći ugašen požar kod Drinovaca
HVZ

U gašenju je sudjelovalo 45 vatrogasaca, a zbog požara je bila zatvorena i županijska cesta te isključen dalekovod

Požar otvorenog prostora na lokaciji Drinovci, Bačići kod Drniša, za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu jučer u popodnevnim satima, jutros je ugašen. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i smreka na površini od 20 ha. Zbog požara je bila zatvorena i županijska cesta ŽC 6077 te isključen 20 kV dalekovod radi neometanog gašenja. Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 45 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz DVIP-a Šibenik, JVP-a Drniš, DVD-ova: Drniš, Bilice, Promina, Unešić, Šibenik, Sveti Juraj Kistanje i Ružić. Pored zemaljskih snaga u gašenju požara sudjelovala su četiri protupožarna zrakoplova: dva Canadaira i dva Air Tractora.

Požar raslinja na lokaciji Milna na Braču za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 30. srpnja i dalje nije proglašen ugašenim. Požar su gasila 42 vatrogasca i dva protupožarna zrakoplova: jedan Canadair i jedan helikopter Mi8 MTV. Tijekom dana 31. srpnja i noći nastavljeno je sa daljnjim dežurstvom vatrogasaca na požarištu, a požar i dalje ima status – lokaliziran.

Na području Istarske županije došlo je do požara objekta. ŽVOC Pula zaprimio je 1. kolovoza u 00:07 sati dojavu o požaru objekta u Puli, a radilo se o požaru kreveta u dnevnom boravku na drugom katu stambene zgrade u kojem se nalazila nepokretna osoba. Uslijed požara osoba na krevetu je zadobila opekotine te je smrtno stradala. Osoba koja je pokušala ugasiti požar zadobila je opekotine i zbrinuta je od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Pula. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 01:15.


Reci što misliš!