Događaji

#ugljan

ŠUG plakati Brankice Goja već su desetljeće simbol ljetovanja na Ugljanu

ŠUG plakati Brankice Goja već su desetljeće simbol ljetovanja na Ugljanu
Naši školji

Novom izložbom „ŠUG plakati jednog desetljeća i Ugljanske beštije“ Galerija Baul u Ugljanu vratit će nas u ne tako davnu prošlost.

-Izložbu potpisuje Brankica Goja, autorica loga Turističke zajednice mjesta Ugljan te dizajnerica majica za ŠUG, koje su iz godine u godinu postajale simbol ljetovanja na Ugljanu, a time i svojevrstan ambasador Ugljana u svijetu. Ovoga ljeta obilježit ćemo desetljeće tiskanja majica izložbom plakata svih ilustracija po godinama, a svi zainteresirani moći će uokviriti svoj Ugljan gdje god bili, da se uvijek vrate, najavljuje izložbu koja se može razgledati od 2. do 29. kolovoza Marina Belić-Telac, direktorica TZM Ugljan.

Brankica Goja grafička je dizajnerica, ilustratorica i spisateljica nekoliko dječjih slikovnica, slikarica i svestrana umjetnica. Rođena 1976. godine u Rijeci, a korijenima je vezana za otok Ugljan.

Prema vlastitim riječima, motivaciju crpi u tome da ni od čega napravi nešto. Izražava se kroz izradu slika, slikovnica, nakita, skulptura i svih vrsta umjetnosti.

Osobito je zanima izrada umjetnina od naplavina, kamenja i ostalih ekološki prenamijenjenih materijala koje pronalazi na obalama mora kako bi ispričala do kraja njihovu nedovršenu priču i podarila im novi život.

U većini slučajeva to su naplavine upravo s otoka Ugljana, koji je njezino utočište i inspiracija. Svaki predmet je pomno i ručno izrađen obradom drva uz minimalnu intervenciju. More je odlučilo izbaciti baš tu naplavinu na njezinu obalu ne bi li je našla i dovršila ono što je more željelo reći.

Ako poželite i vi u svoj dom donijeti dio morske obale, znajte da nema originalnijeg dara ni autohtonije priče od one s potpisom Made by Breneleski!!!