Događaji

31. srpnja

Dan Općine Pakoštane: Dr. Šime Vučkov počasni građanin

Dan Općine Pakoštane: Dr. Šime Vučkov počasni građanin
Davor Strenja

Općina Pakoštane 31. srpnja slavi svoj dan, a uoči svečane proslave u Pakoštane će stići i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji se odazvao pozivu Udruge hrvatskih branitelja Pakoštane.

Dan općine Pakoštane obilježava se u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo poznati hrvatski bojovnik Miro Barešić (41) iz Draga te njegovi suborci Zdeslav Turić (22), Frane Bokanović (23) i Mile Pandžić (35).

Imajući u vidu epidemiološku situaciju iz Općine su odlučili kako će smanjiti broj uzvanika na 50, te će se sve događanja uoči proslave odvijati na otvorenome prema sljedećem programu:

08.30.- Polaganje vijenaca u čast poginulih hrvatskih branitelja na spomen obilježju u Miranjima Donjim te mjesnim grobljima u Pakoštanima , Dragama , Vrani i Vrgadi.

09.30.- Sveta misa: vanjski oltar svetišta crkve Sv. Nediljice u Vrani

10.30.- Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pakoštane i dodjela javnih priznanja- javni prostor u sklopu svetišta Sv. Nediljice u Vrani

19.00.- Svečano podizanje Hrvatske zastave na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanima – glavni organizator Udruga hrvatskih branitelja Pakoštane.

20.00.-23.00.- Drage- završnica 17. Memorijalnog turnira „ Hrvatski vitez Miro Barešić na igralištu ŠRC Hrvatski vitez Miro Barešić u Dragama s vatrometom.

Na prijedlog novoizabranog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općine Pakoštane Općinsko vijeće donijelo je odluku o dodijeli javnih nagrada i priznanja koja će dodijeliti u povodu Dana općine, 31. srpnja 2021.

Kao izraz javnog priznanja za osobite zasluge, Općinsko vijeće prof. dr. sc. Šimu Vučkova dr. med. imenovat će  počasnim građaninom Općine Pakoštane.

Općinska priznanja za doprinos u zdravstvenom sustavu te u razvijanju društvenih odnosa značajnih za Općinu Pakoštane, idu Mariji Straz Kazija, tajnici glavnog ravnatelja KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu; Jadranki Lokin, računovotkinji u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu; Grozdani Erlić, zdravstvenoj djelatnici u ordinaciji dr. Pešić u Pakoštanima i Kristini Bač.


Reci što misliš!