Događaji

prikupljanje uzoraka

Vinari, prijavite se na Vinfest 2021.

Vinari, prijavite se na Vinfest 2021.

Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni kotari, Udruga vinara Zadarske županije i Udruga vinara i vinogradara Nadin, organiziraju 12. festival vina Sjeverne Dalmacije pod nazivom “Vinfest Benkovac 2021”.

Radi se o manifestaciji koja je vrlo brzo prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih vinskih smotri u Republici Hrvatskoj, gdje se na jednom mjestu okupi ono najbolje što vinarstvo Sjeverne Dalmacije ima za ponuditi. 

Pozivaju se svi zainteresirani proizvođači vina da od 2. kolovoza (ponedjeljak) do 4. kolovoza (srijeda) 2021. godine predaju svoja vina za ocjenjivanje u zgradu gradske uprave Grada Benkovca od 7,00 – 15,00 sati.

Za ocjenjivanje se mogu prijaviti vina na tržištu i vina u postupku proizvodnje. Poseban značaj je na autohtonim sortama Maraštini i Plavini koje će biti posebno ocijenjene izvan konkurencije s drugim vinima.

Prigodne nagrade najuspješnijim vinarima biti će uručene na svečanoj dodijeli 28. kolovoza 2021. s početkom u 21h u hramu vinarstva zadarske županije, Kaštelu Benković u Benkovcu uz prigodan domjenak. Zbog aktualne zdravstvene situacije ove godine neće biti organizirana tradicionalna svečana večera.

Za svako vino potrebno je dostaviti četiri uzorka u bocama 0.75 l na kojima će biti 

vidljivi slijedeći podaci:

- naziv proizvođača,
- godina berbe,
- sorta (sorte)

Svaki proizvođač po uzorku dostavljenog vina plaća naknadu od 150 kuna.

Za sve dodatne informacije zainteresirani proizvođači se mogu javiti na telefon broj 023/684-880 ili 098 429 111.

 


Reci što misliš!