Događaji

#sport

Benkovac dobiva novi teren za odbojku i odbojkaški turnir

Benkovac dobiva novi teren za odbojku i odbojkaški turnir
Grad Benkovac

Benkovac će u narednim danima dobiti dva odbojkaška terena za odbojku na pijesku koji će biti smješteni u sklopu sportsko rekreativne zone naselja Barice u Benkovcu.

Naime do realizacije ovog projekta došlo je dogovorom Grada Benkovca koji je osigurao prostor i pripremu terena za postavljanje igrališta, a Odbojkaški klub Benkovac je nominirao program odbojkaškog turnira za djecu i mlade, te dobio sredstva od Ministarstva turizma i sporta.

Ukupna vrijednost projekta je 149.321,00 kuna, od čega Ministarstvo turizma i sporta financira 119.321,00 kunu, a Zadarska županija 30.000,00 kuna. Cilj ovoga projekta je organizirati turnir odbojke na pijesku koji će okupiti što veći broj djece i mladih i uključiti ih u igru. Turniri će se igrati od 05.  do 08.08. 2021. godine na novim terenima na Baricama.

Odbojkaška fešta se sastoji od 4 turnira:

  • 05.08. nastupaju muške ekipe i igraju 2 na 2,
  • 06.08. nastupaju djevojčice 3 na 3,
  • 07.08. mix 3 na 3 svaka ekipa je sastavljena od muških i ženskih članova, 
  • 08.08.  seniorke 2 na 2.

Za sve sudionike turnira osigurane su majice, a za najbolje pehari i medalje.
Ministarstvo je odobrilo sredstva, a Grad Benkovac dao suglasnost da se naprave odbojkaški tereni. Jedan teren će ostati i biti će stalno rješenje za sve koji žele i vole igrati odbojku, a drugi teren će poslužiti samo u svrhu odigravanja turnira, te će poslije biti uklonjen. Teren za odbojku koji će ostati kao stalno rješenje za igru i treninge ima dimenzije 12 x 20 metara, dok je teren za igru 8 x 16 metara. Zona od 2 metra oko odbojkaškog igrališta je istovremeno i zona za igranje, ali i sigurna zona da se spriječe eventualne ozljede.
 

​​​

Reci što misliš!