Događaji

#pašman

Otok Pašman se predstavlja na festivalu Ritam mediterana

Otok Pašman se predstavlja na festivalu Ritam mediterana
Ritam mediterana

U ponedjeljak, 5. srpnja na Strossmayerovu šetalištu u Zagrebu počeo je već treći po redu festival hrane, umjetnosti, glazbe i ritma – Ritam Mediterana.

Ova međunarodna kulturna i turistička manifestacija, koja će trajati do 11. srpnja, ima za cilj prikazati suvremeni ritam Mediterana u području kulture, gastronomije, gospodarstva i turizma te stvoriti zanimanje za posjet određenoj mediteranskoj zemlji, regiji ili gradu kako bi se na najbolji mogući način prikazali sve različitosti i sličnosti.

– Iznimno smo ponosni na suradnju koju smo ostvarili sa svim otočnim TZ-ovima i sa TZZŽ te mogućnost koja nam se pružila kroz sudjelovanje na samom festivalu. Vjerujemo kako će ovakvih i sličnih kvalitetnih suradnji biti sve više. Ovakvi festivali međunarodnog karaktera pozitivno se odražavaju na promociju destinacije, izjavila je za naš portal direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

Na festivalu kao regija partner sudjeluje i zadarska regija, odnosno otoci zadarske regije koji se predstavljaju u zajedničkoj kućici s otočnim proizvodima i promo materijalima gdje posjetitelji mogu kupiti proizvode zadarskih otoka. Otok Pašman predstavljaju OPG Mađerić, OPG Banić i OPG Matulić.

– U turistički izazovnoj godini u kojoj se nalazimo svoje sudjelovanje na Ritmu Mediterana vidimo kao dodatnu mogućnost da stanovnici kontinentalne Hrvatske upoznaju i prepoznaju otok Pašman kao svoju destinaciju za odmor i uživanje, dodaje direktorica TZO-a.

U srijedu, 7. srpnja je održano svečano otvorenje festivala gdje je otoke zadarske regije predstavila Tovareća Mužika iz Sali, a u subotu, 10. srpnja će se održati ribarska večer otoka zadarske regije s koncertom benda Edi Maružin & Banditi (Gustafi), a posjetitelji će moći uživati u okusima i mirisima zadarskih otoka. Na ovaj način približit će im se prava ribarska fešta koja je neizostavna na svakom otoku u ljetnim mjesecima.

Za kraj Perinović je uputila poziv svima koji se ovih dana nađu u Zagrebu da posjete Ritam Mediterana na popularnom Štrosu i dožive pravi Mediteran u srcu Zagreba.


Reci što misliš!