Događaji

#zadar

Predstavljanje projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“

Predstavljanje projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“
Sandra Simunovic/PIXSELL

Zbog trenutne epidemiološke situacije, predstavljanje projekta održati će se putem ZOOM aplikacije, u četvrtak 8. srpnja u 11 sati.

Projekt „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“prijavljen je na poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja – prirodoslovnih znanosti, kroz prizmu „znanja o moru“ (ocean literacy) (kroz edukacije, treninge, osposobljavanja i razmjene iskustava na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini) uz pararelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja, sa svrhom popularizacije „znanja o moru“ među krajnjim korisnicima – djeca, mladi i opća populacija.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 177.499,86 HRK, odnosno 15%  ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.

Nositelj je Društvo istraživača mora – 2000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije SilbaEnvironment Art.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite prijavom na  poveznicu, zaključno sa srijedom, 07. srpnja, nakon čega ćete dobiti poveznicu za spajanje.

​​​​​​​​​

Reci što misliš!