Događaji

#UNIZD

Zadarsko LITo donosi kvalitetna i zanimljiva druženja za IT sektor, poduzetnike i marketingaše

Zadarsko LITo donosi kvalitetna i zanimljiva druženja za IT sektor, poduzetnike i marketingaše
Sveučilište u Zadru

Informacijske tehnologije postaju sve bitnije u svakodnevnim životima građana diljem svijeta, pa tako i kod nas - u Hrvatskoj, a i u Zadru. I dok je Zadar bio središte tvrtki i pojedinaca u tradicionalnim djelatnostima poput turizma, ugostiteljstva i građevine, sve više je kvalitetnih primjera projekata, proizvoda i usluga iz IT sektora.

Zadarske tvrtke i pojedinci bave se razvojem različitih online softvera, mobilnih aplikacija, web stranica i ostalim povezanim poslovnim i razvojnim aktivnostima, sve su bolji u tome, i sve ih je više. No, kako uvijek postoji potencijal za umrežavanjem i suradnjom kroz zajedničke interese, takav način povezivanja potreban je i u Zadru. Upravo zato u sklopu projekta „Cooperation for Development of Cross Border Business Environment Enhanced – 2CODE”, sufinanciranog sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, očekuju nas zanimljiva i korisna događanja u našem gradu.

Ovo ljeto očekuje nas serija Code On Meetupa - događaja koji će kroz predavanja i druženje povezati zadarske IT kadrove, poduzetnike, programere, dizajnere, marketingaše i ostale željne novih znanja i prilika. Od 2.7. do 3.9. 2021. očekuje nas ukupno 10 takvih događaja okupljenih pod zajedničkim nazivom Zadarsko LITo, i time odličan dodatak redovnoj ljetnoj ponudi događanja u gradu. Pričat ćemo o globalno uspješnim zadarskim tvrtkama, Zadranima koji rade u velikim IT tvrtkama, ženama u IT-u i poduzetništvu, osnivanju vlastitih tvrtki i još puno zanimljivih tema.

U petak, 2. 7. 2021. u 20:00 u zadarski CodeHub na Novom kampusu Sveučilišta dolazi Toni Trivković, osnivač i predsjednik splitske IT zajednice - Split Tech City koja se može podičiti s više od 150 održanih događanja i preko 1000 pojedinačnih članova i tvrtki koje se međusobno potpomažu, surađuju i zajednički organiziraju hvalevrijedne akcije. Toni je poduzetnik od svoje 20. godine kao osnivač tvrtke Agilo, a pričat će nam kako je tekla uspješna priča Split Tech Cityja, što su sve putem ostvarili i koje su sve prepreke prešli do danas, kada su zajednica koja omogućava tvrtkama i pojedincima da nadograde svoja znanja i iskorače iz lokalnih okvira.

Nakon pitanja koja ćemo moći postaviti Toniju, slijedit će druženje uz piće i grickalice, kao odlična podloga za buduće akcije i nove suradnje. Prijave su obavezne a broj mjesta ograničen pa se požurite s prijavama - poveznica za prijavu. Radujemo se druženju i Zadarskom LITu - vidimo se petak, 2.7. u 20:00 u CodeHubu (prizemlje Studentskog doma na Novom kampusu / Ul. dr. Franje Tuđmana 24d, 23000 Zadar).

​​​​​