Događaji

#zadar

Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 21. do 26. lipnja 2021.

Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 21. do 26. lipnja 2021.
Dino Stanin/PIXSELL

Obavijesti iz Gradske knjižnice Zadar za tjedan od 21. do 26. lipnja 2021. god.

ponedjeljak, 21. lipnja 2021.

08:00-10:00, ulazni dio Središnje knjižnice, Mjerenje tlaka i šećera u Gradskoj knjižnici Zadar

org. Gradska knjižnica Zadar, Dom zdravlja Zadarske županije

09:30-10:30, glavni ulaz u Knjižnicu, Prof. Baltazar za početak ljeta. Prvi dan ljeta obilježava se devedeseta godišnjica rođenja Zlatka Grgića, autora crtanog lika profesora Baltazara. Crtani film „Profesor Baltazar“ nastao je u Zagreb filmu, u razdoblju od 1967. do 1971. godine, a pravo na prikazivanje otkupilo je više od 30 zemalja. Tim povodom i Ljeto u Knjižnici 2021. započinje upravo s profesorom Baltazarom. U posjet Knjižnici dolaze djeca Dječjeg vrtića Sunce, Područni objekt Ciciban. Čitat će se slikovnice o Baltazaru i pokazati neki od Baltazarovih pokusa (prof. Ana Lipoščak, voditeljica programa Mali znanstvenici). Tijekom dana, svi zainteresirani mogu se fotografirati s profesorom Baltazarom kojeg su izradili učenici i profesori aranžersko-scenografskog dizajna Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

org. Gradska knjižnica Zadar

10:00-11:00, Ogranak „Aleksandar Stipčević“ – Arbanasi, U sklopu Tjedna lavande u GKZD, tradicionalnu radionicu izrade stručaka i jastučića od lavande vodi gđa Kornelija Stipčević.

org. Gradska knjižnica Zadar

utorak, 22. lipnja 2021. – praznik Dan antifašističke borbe – Knjižnica neće raditi 

srijeda, 23. lipnja 2021.

08:00-09:00, Ogranak Ploča, Mjerenje tlaka i šećera u Gradskoj knjižnici Zadar

org. Gradska knjižnica Zadar, Dom zdravlja Zadarske županije

08:00-10:00, Ogranak „Aleksandar Stipčević“ – Arbanasi, Mjerenje tlaka i šećera u Gradskoj knjižnici Zadar

org. Gradska knjižnica Zadar, Dom zdravlja Zadarske županije

08:00-09:30, Ogranak Bili brig, Mjerenje tlaka i šećera u Gradskoj knjižnici Zadar

org. Gradska knjižnica Zadar, Dom zdravlja Zadarske županije

10:00-11:00, dvorište LiBar, U sklopu Tjedna lavande u GKZD, tradicionalnu radionicu izrade stručaka i jastučića od lavande vodi gđa Kornelija Stipčević.

org. Gradska knjižnica Zadar

10:00-11:00, MMD ili ulazni dio Knjižnice, kreativnu radionicu oblikovanja gline za djecu osnovnoškolske dobi vodi prof. Dino Colić. Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju na tel. 301-111 ili e-mail: djecji@gkzd.hr i gkzd@gkzd.hr

org. Gradska knjižnica Zadar

10:00-11:00, Ogranak Crno, Čitajmo na otvorenom. U sklopu programa Mozak treba vježbati. Najbolje čitanjem., tijekom ljetnih mjeseci će se u dvorištu Knjižnice čitati priče za djecu.

org. Gradska knjižnica Zadar

četvrtak, 24. lipnja 2021. 

09:30-10:30, Ogranak Bili brig, U sklopu Tjedna lavande u GKZD, održat će se tradicionalna radionica izrade stručaka i jastučića od lavande.

org. Gradska knjižnica Zadar

10:00-11:00, ulazni dio Knjižnice, Čitajmo na otvorenom. U sklopu programa Mozak treba vježbati. Najbolje čitanjem., tijekom ljetnih mjeseci će se u dvorištu Knjižnice čitati priče za djecu.

org. Gradska knjižnica Zadar

18:00-19:00, Ogranak Ploča, U sklopu Tjedna lavande u GKZD, tradicionalnu radionicu izrade stručaka i jastučića od lavande vodi gđa Kornelija Stipčević.

org. Gradska knjižnica Zadar

petak, 25. lipnja 2021. 

10:00-11:00, Ogranak Crno, U sklopu Tjedna lavande u GKZD, održat će se tradicionalna radionica izrade stručaka i jastučića od lavande.

org. Gradska knjižnica Zadar

10:00-11:00, Ogranak Ploča, Čitajmo na otvorenom. U sklopu programa Mozak treba vježbati. Najbolje čitanjem., tijekom ljetnih mjeseci će se u dvorištu Knjižnice čitati priče za djecu.

org. Gradska knjižnica Zadar

10:00-11:00, Ogranak Bili brig, Čitajmo na otvorenom. U sklopu programa Mozak treba vježbati. Najbolje čitanjem., tijekom ljetnih mjeseci će se u dvorištu Knjižnice čitati priče za djecu.

org. Gradska knjižnica Zadar

Ostale informacije:

Gradska knjižnica od 1. lipnja prelazi na ljetno radno vrijeme do kraja kolovoza:

Središnja knjižnica (Stjepana Radića 11b):

od ponedjeljka do petka: od 8 do 20 sati

subota: od 8 do 13 sati.

Ogranak ”Aleksandar Stipčević” – Arbanasi

ponedjeljak, srijeda i petak: od 8 do 14 sati i

utorak i četvrtak: od 13 do 20 sati.

Ogranci Crno i Ploča:

ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati,

utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati

Knjižnična stanica Bokanjac

utorkom i četvrtkom od 8 do 10,30 sati

Ljeto u Knjižnici 2021. (21. lipnja – 31. kolovoza)

Od 21. lipnja 2021. kreće program Ljeto u Knjižnici 2021. koji obuhvaća niz kreativnih radionica i programa poticanja čitanja koji će se provoditi u Središnjoj knjižnici, ograncima i bibliobusima tijekom ljetnih mjeseci. Detaljan program oglašen je na mrežnoj stranici, kalendaru događanja i Facebook stranici Knjižnice.

Izdvajamo:

  • svakodnevno u 10 sati Čitajmo na otvorenom – ponedjeljkom u Arbanasima, utorkom i četvrtkom u Središnjoj knjižnici, srijedom u Crnom, petkom na Ploči i Bilom brigu

  • srijedom u 10h u Središnjoj knjižnici – kreativne radionice vodi prof. Dino Colić (do 10 sudionika osnovnoškolske dobi, prijave na tel. 301-111 ili e-mail: djecji@gkzd.hr i gkzd@gkzd.hr )

  • uključite se u Ljetni čitateljski izazov – www.izazov.home.blog

  • Potraga u knjižnici! – svaki tjedan odgonetnite novi književni lik i pronađite knjigu u kojoj se nalazi

  • preuzmite Ljetnu kuvertu na Dječjem odjelu, izradite origami zadatak, donesite ga i ukrasite Knjižnicu

  • Land Art – šaljite nam svoje radove nastale u prirodi na e-mail: landart@gkzd.hr 

U tijeku je provedba projekta Uključi se knjigom s ciljem nabave biblio-kombija. 

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Osim Gradske knjižnice Zadar koja je prijavitelj, partneri na projektu su i Grad Nin, općine Poličnik, Preko i Galovac te Udruga HVIDR-a Zadar.

Rad Knjižnice organiziran je prema preporukama epidemiologa: 

  • dozvoljen je slobodan pristup građi na policama uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja i dezinfekcije ruku. Odrasle osobe dužne su koristiti maske, djeca ne. Vrijeme boravka među policama je ograničeno na 15 minuta. 

  • dostupni su svi odjeli i službe Knjižnice osim igraonice i korištenja računala

  • preporučuje se korištenje beskontaktnih kartica prilikom naplate usluga u Knjižnici

  • preporučuje se korištenje elektroničke verzije iskaznice Knjižnice putem aplikacije Stocard koja se može preuzeti besplatno

  • molimo korisnike da odustanu od dolaska u Knjižnicu ako imaju povišenu temperaturu ili respiratorne smetnje 

  • za korištenje Studijske čitaonice potrebna je prethodna rezervacija dvosatnog termina na studijska@gkzd.hr ili broj tel. 023/301-124

Zbog trenutne epidemiološke situacije, korisnicima koji nisu u mogućnosti vratiti posuđenu knjižničnu građu jer se nalaze u samoizolaciji ili su zaraženi virusom Covid-19, zakasnina za knjige će se zaustaviti i neće se obračunavati do ponovnog dolaska korisnika u Knjižnicu. Molimo korisnike koji se nađu u takvoj situaciji da nas o tome obavijeste na e-mail gkzd@gkzd.hr ili tel. 301-103.


Reci što misliš!