Događaji

#zadar

PU zadarska najavljuje 24-satni nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga

PU zadarska najavljuje 24-satni nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga
Milan Sabic/PIXSELL

U sklopu preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“, usklađene s akcijama ROADPOL-a, na području Policijske uprave zadarske provodit će se aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama

Na području zemalja Europske unije provodit će se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama pa će se tako na području Hrvatske, odnosno Policijske uprave zadarske provesti akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. 

U subotu, 19. lipnja 2021. godine od 7 sati pa do nedjelje, 20. lipnja 2021. godine do 7 sati provesti će se pojačani 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu.
Najavljena akcija će se provoditi na mnogobrojnim lokacijama na području zadarske županije, a koje su dijelom izabrane i na prijedloge građana.

Akcijom je predviđeno provođenje mjera usmjerenih na ostvarivanje veće razine sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, kao i drugih težih prometnih prekršaja nepridržavanja ograničenja brzine, nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća te će se osobita pozornost posvetiti povratnicima.

Kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu te kako bi izbjegli moguće sankcije, savjetujemo vozačima da poštuju prometne propise, odnosno da ne konzumiraju alkoholna pića, droge i nedopuštene lijekove prije i za vrijeme vožnje, odnosno u vrijeme kada misle biti sudionici ili sudjelovati u cestovnom prometu.

Zahvaljujemo građanima koji su svojim prijedlozima pridonijeli u provođenju spomenute akcije te smo njihove prijedloge uvrstili u popis lokacija na području Policijske uprave zadarske, na kojima će se obavljati nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga