Događaji

centar za kreativne industrije

AGRRA održala radionice za kulturnjake i kreativce u turizmu

AGRRA održala radionice za kulturnjake i kreativce u turizmu
AGRRA

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA održala je dvodnevnu radionicu 15. i 16. lipnja u Centru za Kreativne Industrije u Poduzetničkom Inkubatoru Biograd. Radionice su se održale u sklopu projekta CCI4TOURISM, financiranog programom Interreg Adrion.

Projekt CCI4TOURISM ima za cilj otkrivanje poduzetnika i novih talenata, ali i jačanja poduzetničkih vještina i asimilacije između kulturnih, kreativnih i turističkih poduzeća za stvaranje novih tvrtki i za dizajn novih proizvoda. Stoga su sudionici dvodnevnih radionica bili akteri iz različitih kulturnih i kreativnih industrija u turizmu na našem području. Ovaj raznovrstan spoj kulturnjaka i kreativaca bio je upravo ključ uspjeha održanih radionica.

Projekt CCI4TOURISM predstavila je Tamara Paleka iz AGRRA-e, te su svi nazočni imali priliku saznati pojedinosti o projektu i planovima djelovanja u budućnost. Prvi dan radionice, 15.lipnja bio je posvećen aktualnoj tematici o digitalizaciji poslovanja u kulturnim i kreativnim industrijama u turizmu. Predavač je bio mr.sc. Josip Matassi, stručnjak u kulturi i turizmu koji je sudionicima održao zanimljivo predavanje o trendovima u digitalnoj transformaciji u kulturno kreativnoj industriji i turizmu. Naglasak je bio stavljen na 2021 kao godinu velike digitalne transformacije. 

Tema druge radionice koja je održana 16. lipnja bila je implementacija digitalnih tehnologija u svim sektorima poslovanja ovih industrija. Predavanje je održao Krešimir Grubić dipl. oec., vlasnik KREATOR agencije u Šibeniku sa specijalizacijom za PR, promociju i marketing, te je sudionicima približio tematiku na vrlo živopisan način i prikazao stvarne primjere uspješne implementacije digitalnih tehnologija u poslovanju kulturnjaka, kreativaca i turističkog sektora. Nakon završetka radionica, polaznici su imali priliku postavljati pitanja, iznositi svoje stavove, izmjenjivati vlastita iskustva i saznati sve o tome na koji način upravo oni doprinose uspjehu projekta CCI4TOURISM. Radionice su se pokazale kao izvrsna prilika za umrežavanje svih nazočnih.

 


Reci što misliš!