Događaji

#pomirenje

Ministar Beroš na Višnjiku cijepio građane ali i igrače i navijače KK Zadar

Ministar Beroš na Višnjiku cijepio građane ali i igrače i navijače KK Zadar
Marko Dimić/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu se Zadru pridružio zdravstvenim djelatnicima u masovnom cijepljenju igrača KK Zadar, navijača i ostalih građana u Sportskom centru Višnjik.

Nažalost, cijepljenju se u tijeku prijepodneva odazvalo tek 50-ak navijača, ali akcija će se nastaviti sljedeći tjedan, najavio je epidemiolog Alan Medić.

"Čast mi je biti u Zadru koji je, kao što znamo, kolijevka naše košarke. Zadar je oduvijek znao na krilima zanosa i srčanog navijanja i podrške svojim igračima voditi svoj klub do pobjede i na tome vam čestitam. Ono na čemu vam nisam mogao čestitati je malena nesmotrenost prilikom proslave osvajanja prvenstva, što je na neki način razumljivo. Bila je to „greška u koracima“, ali ne smatram to greškom i ne ljutim se kao navijač sportskog kluba Hajduk niti kao ministar. Međutim, virus je još uvijek oko nas, što nas tjera na oprezno ponašanje", kazao je ministar aludirajući na finale košarkaškog prvenstva između Zadra i Splita, kada su domaći navijači masovno provalili u dvoranu Višnjik.

"Ono zbog čega sam danas tu je moja zahvala odluci i KK Zadra i navijača da se cijepe i na taj način zaštite i svoje i tuđe zdravlje. Sretan sam što ima navijača koji žele biti i prvaci u odgovornom ponašanju, to je od iznimne važnosti. Vidjet ćemo kakav će biti odaziv, ali pozivam zaista sve navijače da se prijave na cijepljenje te da izazovu svoje sportske rivale na istu gestu. Jer cijepljenje je ono što je danas od iznimne važnosti. Cijepljenjem kupujemo kartu ne samo za naše tribine nego i za ovu turističku sezonu. Brzo će doći jesen i novi izazovi, nove utakmice, stoga moramo biti spremni, a zajedno možemo odigrati ovu utakmicu i pobijediti koronu, ali jedino cijepljenjem. Moramo poslati svijetu poruku sigurnosti", naglasio je ministar Beroš te dodao da je, bez obzira na propust i puštanje navijača u dvoranu na finalnu utakmicu prošle subote, poruka koju danas šaljemo najvažnija.

Kazao je i kako je interes za cijepljenjem malo opao pa će se još više izlaziti prema građanima porukom da je to najsigurnija karika u borbi protiv koronavirusa, a upozorio je da će trebati paziti i na okolnosti oko navijanja u fun zoni u praćenju Europskog nogometnog prvenstva koje je upravo počelo.

Direktor KK Zadra Željko Žilavec rekao je kako je poruka KK Zadra vrlo jasna: „Cijepimo se, budimo odgovorni prema sebi i bližnjima, nemojmo dopustiti da sportska sezona počne, a da mi nismo spremni“.

"Pripreme igrača počinju u kolovozu, ali pripreme navijača počinju današnjom akcijom koja se produžuje na čitav tjedan u organizaciji KK Zadra. Pozivam se da se cijepe. Apelirao bih i na navijačku skupinu Tornado da budu odgovorni i dođu na cijepljenje. To je navijačka skupina koja nas podržava, ali KK Zadar ima veliku dvoranu i puno ljudi stane unutra tako da ova poruka ide svim navijačima i ljubiteljima kluba kao i svim građanima Zadarske županije", ustvrdio je.


Reci što misliš!