Događaji

#zapuntel

Molatsko ljeto bogatije za besplatne dramske i literarne radionice

Molatsko ljeto bogatije za besplatne dramske i literarne radionice
Radio Zadar

Zagrebačka udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti ”Žaruljica” ovog će ljeta na otoku Molatu provesti niz aktivnosti za djecu i mlade, među kojima je i oformljavanje male knjižnice u prostoru škole.

Inicijatorica ove akcije je Dina Popović, predsjednica Udruge za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti ”Žaruljica”, koja se volonterskim radom bavi dugi niz godina. Ideja je proizašla iz slučajnog posjeta otoku u koji se odmah zaljubila. Zaljubljivanje u hrvatske otoke mnogima je poznata priča, a još je ljepše kad iz te ljubavi nastanu aktivnosti koje unaprjeđuju život na otoku, posebice kada se radi o najmlađim uzrastima.

Upravo će za njih ovog ljeta, u sklopu projekta „Zapuntel - nezavisna ljetna škola“ u mjestu Zapuntel na otoku Molatu, biti održane besplatne dramske  i literarne radionice, a bit će im dostupna i mala knjižnica u prostoru škole. Na uređenju škole Dina i prijatelji - volonteri rade već mjesecima, a ovaj vikend na Molatu borave mladi iz Odreda izviđača Sljeme koji pomažu u čišćenju okoliša. 

Uz lokalnu podršku MO Zapuntel i njegovog predsjednika Žarka Martedića, projekt su prepoznali i podržali Grad Zadar, Zadarska županija i HEP. 


Reci što misliš!