Događaji

dorh potvrdio

Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni pritvor, sudac Krušlin se jedini brani sa slobode

Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni pritvor, sudac Krušlin se jedini brani sa slobode
Davor Javorovic/PIXSELL

Prema izjavama odvjetnika, odlučeno je da Drago Tadić ide u pritvor, dok će se Darko Krušlin braniti sa slobode. I suci Ante Kvesić i Zvonko Vekić idu u pritvor, potvrđeno je. Odvjetnik Darka Krušlina objasnio je zašto je njegov klijent pušten.

Popodne u 16 sati je počelo ročište na kojem je sudac istrage odlučio o istražnom pritvoru za trojicu uhićenih osječkih sudaca, Darka Krušlina, Zvonka Vekića, Ante Kvesića i poduzetnika Dragu Tadića. 

Tadićev je odvjetnik rekao da je njegovom branjeniku određen pritvor po svim točkama optužnice, te da će se na tu odluku žaliti.

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koji zastupa Darka Krušlina je, pak, izjavio da je sudac istrage zaključio da nema razloga za zadržavanje njegovog klijenta. "Svjedoci koji su predloženi, a na koje bi on eventualno mogao utjecati, nisu takve prirode, predloženi su za nesporne okolnosti, što je sudac prihvatio", kazao je odvjetnik.

Kvesiću je određen pritvor i zbog mogućnosti ponavljanja djela. Naime, protiv njega se nije vodio stegovni postupak, te on još radi na sudu u Osijeku. 

Podsjetimo, USKOK je objavio da je pokrenuo istragu protiv trojice osječkih sudaca, ali i braće Mamić te Drage Tadića zbog primanja odnosno davanja najmanje 370 tisuća eura mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem.

DORH je za svu šestoricu zatražio istražni zatvor.

Inače, na ročište je popodne došao i odvjetnik Zdravka Mamića, Veljko Miljević, koji je, međutim, morao napustiti ročište jer su on i odvjetnik iz njegovog odvjetničkog društva, Alan Kubat, predloženi kao svjedoci u postupku, te stoga ne mogu zastupati Mamića. Braći Mamić već su imenovani odvjetnici po službenoj dužnosti.


Reci što misliš!