Događaji

#turizam

Tomislav Fain: Odlično idu rezervacije vila i kuća za odmor, no s apartmanima je ponešto drugačija priča

Tomislav Fain: Odlično idu rezervacije vila i kuća za odmor, no s apartmanima je ponešto drugačija priča
UHPA

Očekivanja od ovogodišnje turističke sezone su puno veća od lani, rekao je predsjednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain. Europljani vjerojatno ove godine neće još putovati u Aziju ili Afriku i tu je prilika za Hrvatsku velika zbog blizine.

- Hrvatska je blizu, dostupni smo, autodestinacija smo i lakše će se odlučiti doći.Tu je naša šansa. Vesele i brojne avio linije koje su najavljene što znači da su i aviokompanije prepoznale Hrvatsku, vide da se dobro pripremamo i da će popuniti  kapacitete avio-sjedala - kazao je Fain.

Za rezervacije Fain ističe da odlično idu vile, kuće za odmor, dosta dobro i rezervacije za brodove, posebno luksuzne. Za apartmane  rezervacije stižu, ali se i otkazuju. Tu će gosti čekati zadnji trenutak,kaže Predsjednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija. 

Do kraja ovog tjedna u Zadarskoj županiji  završava cijepljenje turističkih djelatnika, uz napomenu da postoji dio radnika u turizmu koji se ne žele cijepiti. 

Tomislav Fain ističe da nekim gostima to nije bitno, dok će drugima biti uvijet za dolazak u Hrvatsku.

- Imali smo upite američkih gostiju za prijevoz koji su tražili da im vozač bude cijepljen, najavljuje se da će za ulazak u restoran ili neku zabavu trebati cijepljenje ili  testiranje što znači da  će i oni koji tamo rade  morati se ili cijepiti ili testirati. Sve su to neke stvari koje nas brinu  i jedino  možemo apelirati na sve one koji su u doticaju s turizmom da se cijepe kako bi mogli odraditi dobar posao ove sezone, poručio je.