Događaji

#turanj

U Turnju otvoren dječji vrtić “Cvitić” financiran iz Programa ruralnog razvoja

U Turnju otvoren dječji vrtić “Cvitić” financiran iz Programa ruralnog razvoja
Novi radio

U Turnju je danas otvoren dječji vrtić “Cvit” područni objekt “Cvitić”, a svečano je vrpcu na otvorenju presjekla i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Naime ovaj je vrtić jedan od 40 vrtića otvorenih u posljednje četiri godine u Zadarskoj županiji, a u sljedeće 4 godine planira se gradnja isto toliko dječjih igrališta, istaknuo je župan Božidar Longin na otvorenju.

“U početku ovog mandata jedan od prioriteta bila je i demografska obnova. Mi smo s mjerama koje smo donijeli u ovom mandatu isplatili gotovo 10 milijuna kuna za novorođenčad. ” istaknuo je Longin.

Vrtić može primiti 58 djece, u njemu radi 9 djelatnika, a financiran je iz Programa ruralnog razvoja. Ministrica Vučković istaknula je kako se upravo iz tog programa na području županije gradi čak 11 novih dječjih vrtića.

“To je jedna od najvažnijih mjera, jer je nama prvenstveno zadaća podržati rast, rast produktivnosti, stvaranje konkurentnog, uspješnog i snažnog lanca opskrbe hrane u Hrvatskoj. No to nama nije jedini cilj. Moramo osigurati da se ruralni dijelovi Hrvatske razvijaju isto kao i oni urbani, i zato imamo ovu mjeru 7. iz koje se između ostalog financiraju mali sustavi vodoopskrbe, različita društvena infrastruktura, vrtići te različiti kulturni i društveni centri”, istaknula je ministrica.

Nakon Turnja ministrica je posjetila i Poduzetnički inkubator u Biogradu na moru gdje je potpisala nove ugovore iz Programa ruralnog razvoja.