Događaji

#vir

U brojnim virskim ulicama i naseljima općinsko poduzeće Vir održavanje postavlja novu javnu rasvjetu

U brojnim virskim ulicama i naseljima općinsko poduzeće Vir održavanje postavlja novu javnu rasvjetu
Kažimir Škrbić

Radi se u Lazu, Miljkovcima, Biskupljači, Loznicama i Velebitskoj, a završit će se i poslovi na postavljanju javne rasvjete na Putu Srpljice te u ulicama u naselju Straža.

U brojnim virskim ulicama i naseljima nastavlja se izvođenje najvećeg projekta od osnutka općinskog poduzeća Vir održavanje – postavljanja moderne javne rasvjete u onim ulicama i naseljima koji je još nemaju, a segment ovog projekta tiče se modernizacije ranije postavljene javne rasvjete koja je u međuvremenu dotrajala. Na kraju radnog tjedna ekipe Vir održavanja bile su na pripremi i montaži stupova javne rasvjete u Lazu II s odvojcima te u ulici Laz X, što znači kako će ove ulice do kraja sljedećeg tjedna biti u punoj funkciji.

- Šestmetarski stupovi trebaju doći u ponedjeljak ili utorak, pa ćemo ih brzo montirati - kaže inženjer Vir održavanja Ivica Pavlović. Prva faza radova koja uključuje iskope kabelskog kanala i polaganja kabela s izradom temelja za stupove odrađena je u Miljkovici XVII, a isti iskopi rade se u Biskupljači VIII, Velikoj Slatini XII i Velebitskoj ulici. Nakon odrađivanja ovih poslova timovi se sele u Biskupljaču VI i Veliku Slatinu XVI. U završnoj fazi iskopa još je ulica Lozice IX.

- To su ulice u kojim se trenutno izvode poslovi i u kojima će se raditi naredna dva tjedna - skicira radnu trasu inženjer Pavlović. Što se tiče preostalih poslova do početka ljetne sezone ili do polovice lipnja, radit će se Velika Slatina XIX, a potom i druga završna faza radova u Straži XXV, Straži XXVII i Straži XXIX. U Putu Srpljice također će se izvoditi završni radovi s postavljanjem stupova javne rasvjete i stavljanjem LED rasvjete u funkciju, pa je jasno kako je od početka godine odrađen lavovski posao na postavljanju javne rasvjete.

- Ako zadržimo ovaj tempo do kraja godine sigurno ćemo znatno premašiti naš plan, no bit će to na zadovoljstvo naših sugrađana - poručuje inženjer Pavlović.