Događaji

#pag

Svečano otvoren sportski malonogometni teren u Vlašićima

Svečano otvoren sportski malonogometni teren u Vlašićima
Grad Pag

Projekt uređenja malonogometnog terena financirao je Grad Pag te je postavljena umjetna trava, uređeni su golovi i postavljene nove mreže kao i stupovi za zaštitnu mrežu oko igrališta

Na svečanom otvorenju sudjelovali su predstavnici Grada Paga Ante Fabijanić, gradonačelnik, Davor Fabijanić, zamjenik gradonačelnika, Stipe Žunić, predsjednik GO HDZ- Pag, Slave Žunić, predsjednik MO Vlašići te predstavnici mađarske delegacije Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, voditelj delegacije, Jozo Solga, glasnogovornik Hrvata u Mađarskom parlamentu, Miklos Soltesz, državni tajnik Ministarstva ljudskih resursa, Richard Tircsi, zamjenik državnog tajnika i Tibor Radić, direktor pansiona Zavičaj.

U sklopu sportskog igrališta u Vlašićima predviđeno je i košarkaško igralište te je dogovoreno da će njegovo uređenje uz Grad Pag sufinancirati Hrvatska državna samouprava u Mađarskoj te nabaviti i postaviti novi koš za košarku.

„Uređenje sportskog igrališta u Vlašićima dio je projekta Grada Paga na koji smo jako ponosni jer smo uredili sportska igrališta u nekoliko mjesnih odbora na području grada Paga. U sklopu igrališta u planu je i izgradnja i uređenje košarkaškog igrališta te smo danas dogovorili da ćemo ga urediti u suradnji s predstavnicima Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj. Sportsko igralište dodatan je sadržaj u turističkoj ponudi Vlašića, a moći će ga koristiti djeca, mladi, turisti i posjetitelji za razne sportske aktivnosti i manifestacije. Na današnjem druženju sa predstavnicima Hrvatske državne samouprave dogovoreno je da će se sredinom 7 mjeseca u Pansionu Zavičaj u Vlašićima organizirati boravak za djecu osnovnoškolskog uzrasta iz Grada Petrinje. Trošak smještaja snositi će Hrvatska državna samouprava u Mađarskoj, a Grad Pag će im organizirati obilazak paških znamenitosti i muzeja te izlet brodom kako bi djeci koja su prošla strahote potresa u Gradu Petrinji uljepšali boravak u Gradu Pagu". - rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.