Događaji

Gari Cappeli

Bivši ministar, sada kandidat za župana, obećava: Spojit ću Rab, Novalju, Lošinj i Zadar trajektnom linijom

Bivši ministar, sada kandidat za župana, obećava: Spojit ću Rab, Novalju, Lošinj i Zadar trajektnom linijom
RTL

HDZ-ov kandidat za primorsko-goranskog župana Gari Cappelli obišao je jučer grad Rab i općinu Lopar te je ustvrdio kako je u toj županiji uočen "zamor materijala" nakon 20 godina vladanja župana Zlatka Komadine.

"Postoji jedan uočeni zamor materijala u našoj županiji nakon 20 godina vladanja župana Komadine", rekao je Cappelli kojega su u obilasku pratili gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i HDZ-ov kandidat za načelnika Lopara Zdenko Jakuc. 

"Naime, u zadnjem mandatu smatra dovoljnim hvaliti se i rezati vrpce projekata financiranim s nacionalne razine te da je time dovoljno zatražiti povjerenje za još jedan mandat u PGŽ. Smatram da ova županija zaslužuje više. Vrijeme je postaviti primorsko-goransku županiju tamo gdje joj je mjesto", poručio je.

Župani, smatra Cappelli, trebaju biti "spona između gradova i ministarstava", za što je kao "dobar primjer" naveo komunikaciju između sebe i ministra Olega Butkovića na izgradnji riječke bolnice za majku i dijete "koju će koristiti sigurno svi građani Primorsko-goranske županije", a bez koje bi "milijardu kuna investicije otišlo u neku drugu županiju".

"Zdravstvo svima dostupno, a ne samo nekima"

Kao svoju ključnu misao vodilju naveo je "zdravstvo svima dostupno, a ne samo nekima".

"Obaveza županije je da se brine o zdravstvu, stoga treba osigurati svim stanovnicima županije kvalitetnu zdravstvenu uslugu, kirurga i dolaske specijalista. Kao budući župan želim ozbiljno pristupiti rješavanju pitanja sigurnosti i zdravlja naših građana na način da u kratkom roku osiguramo češću prisutnost specijalista, a da osiguramo i prisutnost kirurga čime bi se sigurno povećao standard naših građana", pojasnio je Cappelli, navodi se u priopćenju.

Kao primjere velikih projekata koji će se financirati kroz nacionalni program oporavka naveo je 37 milijuna kuna vrijednu investiciju u kompletnu rekonstrukciju rapske luke, te 35 milijuna kuna za novu operativnu obalu i rekonstrukciju na Mišnjaku. Istaknuo je da će kroz dvije godine spojiti Rab, Novalju, Lošinj i Zadar međužupanijskom trajektnom linijom s juga Malog Lošinja.

Započeti su radovi na luci Mrtvaška, za koju je izdvojeno 80 milijuna kuna s pristupnom cestom u vrijednosti od 150 milijuna kuna, a koja predstavlja osim velike investicije i prvo međužupanijsko spajanje luka trajektnim linijama s kvalitetnim brodovima, rekao je. U tijeku su i razgovori s Jadrolinijom da se krene pomalo i u nabavku kvalitetnog trajekta koji bi se onda natjecao kasnije za održavanje te linije. U sezoni bi takvu liniju održavali dva puta na dan, svaki dan. Time bi se postigla turistička valorizacija, ali i jačanje lokalnog gospodarstva, poručio je Cappelli.


Reci što misliš!