Događaji

župan pod povećalom

Zadarski Most: Hitno zahtijevamo rješenje prijave protiv Božidara Longina zbog premlaćivanja dvojice vojnika

Zadarski Most: Hitno zahtijevamo rješenje prijave protiv Božidara Longina zbog premlaćivanja dvojice vojnika
Bojan Bogdanić

Prošlog je tjedna Akcija mladih podnijela istražni zahtjev protiv Božidara Longina zbog premlaćivanja dvojice vojnika 1991., a danas im se pridružio i zadarski ogranak Mosta.

Zadarski Most poslao je danas javni poziv zadarskim institucijama u kojemu zahtijevaju žurno donošenje rješenja vezano za prijavu podnesenu protiv Božidara Longina zbog premlaćivanja dvojice hrvatskih vojnika tijekom Domovinskog rata.

Njihov zahtjev prenosimo u cijelosti. 

"Zadarske institucije, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru i Policijsku upravu zadarsku, bez obzira što mi u MOST-u mislili o njima, pozivamo da u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do kraja ovoga tjedna, donesu rješenje i izvijeste zadarsku i hrvatsku javnost što su poduzeli temeljem opsežno dokumentirane kaznene prijave za ratni zločin protiv Božidara Longina kojega se optužuje da je kao vojni policajac premlatio dva hrvatska vojnika, a zbog čega je jedan postao i ratni vojni invalid.

To je važno učiniti zbog legalnosti i legitimnosti predstojećih lokalnih izbora u kojima je on kandidat za župana, kao i zbog njegove dobro poznate nasilničke povijesti (o čemu svjedoči i slučaj premlaćivanja poznatog opernog pjevača iz kolovoza 1999. godine)."

 


Reci što misliš!